Kämpaglöd & vilja bakom första segern!

Foto: Kent Lundqvist

Herrtrean: Fanna BK var lyckosamma hemma på Fanna IP när laget inkasserade säsongens första viktoria mot Heby AIF.


– Det var välbehövligt, medger FBK-tränaren Karwan Zarifnejad som var nöjd med sina spelare och trepoängaren.

FBK fick lite av en drömstart med två snabba mål med kvarten spelad där Ukash Mohamud gjorde 1-0 och Abozar Shizai 2-0.

Foto: Kent Lundqvist

Det var också ett resultat som stod sig in i halvtidsvilan. Trots ledning och två gjorda mål så var FBK-tränaren ändå lite tveksam till det offensiva spelet.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi spelar kontrollerat och bra i första halvlek, men saknar lite det där sista för att hota mer i sista tredjedelen.

I andra halvlek så kommer en reducering från gästernas Liam Bosell, men FBK replikerar omgående med att göra 3-1 genom Kenny Nshimirimana fem minuter senare.

Foto: Kent Lundqvist

Händelsen skulle upprepa sig. HAIF reducerar i slutskedet av matchen, men det hinner inte bli darrigt då FBK gör 4-2 minuten senare genom Ludvig Källman.

Foto: Kent Lundqvist

– I andra tappar vi lite eftersom vi framförallt saknar självförtroende. Men i det stora hela så har vi kontroll på den här matchen och vinner fullt rättvist

Att FBK vinner den här matchen betyder mycket för truppen.

– Vi vinner idag av flera anledningar. Vi tror och spelar efter vår spelidé, att vi har tålamod i speluppbyggnaden och får dem springa kopiöst även om det inte alltid leder till målchans så blir dem trötta, speciellt i andra halvlek där de inte orkar ha någon forcering. Sedan har vi ett press-spel som ger oss energi med många bollvinster och också ett mål, berättar Karwan som avslutar:

– Skillnaden mot förut är att vi gör mål på våra lägen. Vi har också ett kämpaglöd och vilja att jobba hårt för varandra som ger oss energi även när det går lite trögt. Det är jag stolt och glad över idag.

Fanna BK – Heby AIF 4-2 (2-0)

Målen, 1-0 (14) Ukash Mohamud, 2-0 (15) Abozar Shizai, 2-1 (72) Liam Bosell, 3-1 (77) Kenny Nshimirimana, 3-2 (88) Albin Fange, 4-2 (89) Ludvig Källman

Varningar: 3-2

Övriga resultat och tabell >>>

Lämna ett svar