Jonathan Böckert matchvinnare när ESK tog viktig trepoängare.

Foto: Kent Lundqvist

Efter två raka uddamålsförluster hoppade ESK upp på vinnarspåret igen.

Segern på Enavallen mot Kvarnsvedens IK var viktig i jakten på säkrat kontrakt och anfallaren Jonathan Böckert visade vägen målmässigt.

-Tre sköna, välbehövliga poäng. Jag är inte nöjd med vår andra halvlek men vi vinner ju till slut och det är ju trots allt det viktigaste, säger ESK-tränaren Martin Andersson.

ESK hade ett stort bollinnehav i första halvlek där Kvarnsveden spelade defensivt och höll laget samlat. Borlängelaget skapade knappt nånting i chansväg men det gjorde hemmalaget och det fanns fler bud på ledningsmål före halvtid. Det bästa redan i fjärde minuten då Alexander Persson-Njie sköt över efter bra förarbete från Andreas Larsson.

Foto: Kent Lundqvist

Individuella misstag har varit en röd tråd i ESK:s senaste matcher men det rättade man nu till ordentligt. Inga chanspassningar i känsliga lägen och på det hela taget ett säkrare spel.

Foto: Kent Lundqvist

Andra halvlek hade knappt börjat när ESK tog ledningen. Dennis Botchey drev in i banan från vänster och frispelade Jonathan Böckert som var kylig i avslutet.

Foto: Kent Lundqvist

Perfekt start för hemmalaget och var Kvarnsveden tvungna att öppna upp sig och gå mer framåt. Det gjorde man också och i 53:e minuten var det kvitterat genom Ferhan Abic på nick.

Foto: Kent Lundqvist

-Vårt försvarsspel var stabilt rakt igenom men där går vi bort oss. Slarvigt agerande och så får det bara inte se ut, säger Andersson.

ESK:s spelövertag började nu sakta men säkert avta och gästerna kom fram offensivt i större utsträckning. I 68:e minuten fick ESK-keepern Jawad Mohammadi sträck ut ordentligt och rädda till hörna. Hörnan blev till en omställning för ESK och Andreas Larsson testade målvakten med ett lobbskott som motades till hörna.

Foto: Kent Lundqvist

Lite böljande spel sedan där ESK flyttade fram positionerna och Kvarnsveden gick på kontringar. Att det skulle bli ytterligare nätrassel i kampen kändes logiskt och i 78:e minuten kom avgörandet. Centrale mittfältaren Kevin Rodeblad -Lowe hittade Jonathan Böckert på djupet och med sitt elfte seriemål avgjorde anfallaren matchen.

Foto: Kent Lundqvist

-Han ger oss energi med sina mål, framförallt det andra, berömmer Andersson.

Matchvinnaren själv var nöjd med lagets insats.

-Idag gör vi inte en massa misstag och då räcker det att vi gör två mål. Det kändes innan avspark att alla var taggade och vi tar en riktigt skön seger. Jag får fina framspelningar på målen så det är bara att tacka och ta emot.

Lagkaptenen Mohammad Ibrahim sa dagen före match att det var seger som räknades, fanns inget annat. Så blev det nu också och han var gav beröm till sina medspelare.

-Vi sliter på bra i en match där det gällde mycket. Hela första halvlek är stabil och efter 2-1-målet är vi åter starka. Vi är trygga defensivt och jag tycker att vi i backlinjen gjorde det mycket bra, bortsett vid 1-1-målet. Det kommer fler viktiga matcher närmaste tiden så den här tar vi med oss inför nästa uppgift. Klyschan ”en match i taget” gäller dock.

Enköpings SK -Kvarnsvedens IK 2-1 (0-0)

Mål, 1-0 (46) Jonathan Böckert, 1-1 (53) Ferhan Abic, 2-1 (78) Jonathan Böckert.

Varningar: 2-2.

Publik: 176


Lämna ett svar