Jonatan Berggren med till JVM i Tjeckien.

Förbundskapten – Tomas Montén har tagit ut truppen till den klassiska JVM-turneringen i december och med är ESK fostrade Jonatan Berggren.

– Det var ruggigt mäktigt och roligt när jag fick beskedet! Vi har chans att vinna allt tycker jag, säger en glad Berggren.

2020 års världsmästerskap i ishockey kommer att spelas i Tjeckien, som senast var värd för turneringen 2008. Detta blir den 44:e upplagan som spelas och Finland kliver in i turneringen som regerande mästare. Värdstäder är Trinec och Ostrava, där matcherna kommer att spelas på Werk Arena och Ostrava Arena.

Sveriges juniorlandslag kommer att spela sina gruppspelsmatcher i staden Trinec, där man kommer att hinna med fyra intensiva möten på isen. Om laget går vidare till slutspel kommer laget få resa till den andra JVM-staden Ostrava, där den andra gruppen spelar sina inledande matcher. Av de tio nationer som kliver in i turneringen är det åtta som tar sig till slutspelet, där det är vinna eller försvinna som gäller i samtliga möten.

Sammanlagt kommer det att spelas 31 matcher under turneringens gång, som sträcker sig över drygt 2 veckors tid. Det hela inleds med ett gruppspel där alla lag möter varandra en gång inom de två grupperna. De lag som här får med sig flest poäng avancerar sedan till slutspelet.

I och med att årets upplaga av junior hockey VM kommer att spelas i Tjeckien förekommer det ingen tidsskillnad jämfört med Sverige, vilket gör att man på bekväma tider kan avnjuta matcherna. Annat var det 2019 då turneringen spelades i Kanada. Men trots detta är det en stor mängd supportrar som följer laget under turneringens gång även när matcherna vissas under nattetid.

JVM spelas mellan den 26 december och 5 januari i Tjeckien (Ostrava och Třinec).
I Sveriges grupp: Finland, Slovakien, Kazakstan, Schweiz.
26/12 19:00 Sverige vs Finland
28/12 19:00 Sverige vs Schweiz
30/12 15:00 Sverige vs Kazakstan
31/12 15:00 Sverige Slovakien

Kvartsfinaler 2/1
Semifinaler 4/1
Bronsmatch 5/1 15:00
Final 5/1 19:00

SVT & TV3 (Viasat) kommer att dela på sändningarna.

Fakta: Jonatan Berggren Skellefteå AIK/
Detroit Red Wings              

                             

Född: 000716 i Uppsala
Moderklubb: Enköpings SK
Position: Forward
Skjuter: Vänster
Längd: 180
Vikt: 82 kg

Lämna ett svar