Johansson avgjorde i öppet mål!

Mattias Johansson 9 mål & matchvinnare. Foto: Kent Lundqvist

Enköpings HF vann en tuff och svängig kamp borta mot Tumba i herrtvåans 13:e omgång där Mattias Johansson blev stor matchvinnare.

– Det var en svängig match, medger EHF tränaren Anders Skogäng. Vi började bra tycker jag, men tappade initiativet med för snabba och felaktigt tagna avslut, inspel osv…

EHF fick verkligen lite av en smakstart på matchen och gick fram till ledning med 9-4 och det var inte bara en tillsynes komfortabel ledning utan det var det bokstavligen. Efter det tappar EHF spelet och blir bekväma och det straffar hemmalaget med att ganska raskt göra 7-1 och var helt plötsligt i ledning med 11-10.

En snabb replik av EHF till 11-11, men sedan sprang det iväg igen och när lagen tar halvtidsvila är det Tumba som sitter i förarsätet med leding 17-13.

– Vi är glesa i försvar så Tumba kan välja både skott och inspel och med de sämre avsluten/besluten i anfall får de även kontra in några bollar, berättar Skogäng.

I den andra halvleken så höjer sig EHF och är i kapp med knappa 10 minuter kvar att spela då den stora matchhjälte Mattias Johansson gör 26-26. Hemmalaget svarar dock med att göra 2-0 och leder med 28-26 inför avslutningen. EHF kommer tillbaka igen och har 29-29 då avgörandet kommer. EHF sätter upp ett spel där Mattias Johansson får gå på en ensam försvarare och det gör han fantastiskt bra oh sätter 29-30, dessutom är det han som snor åt sig bollen i Tumbas sista anfall och kan kasta in bollen i öppet mål till 29-31.

– I andra halvlek äter vi oss in matchen det blir lite bättre bakåt men det som verkligen avgör är Mattias Johanssons spel. Vi gör absolut ingen höjdarmatch men kan vinna ändå –Riktigt bra kämpat av killarna, summerar EHF-tränaren Anders Skogäng.

Tumba HK – Enköpings HF 29-31 (17-13)

Målskyttar EHF: Mattias Johansson 9, Adam Skogäng 6, Anton Lindblom 4, Filip Tapper 4, Fredrik Salovaara 3, Joel Eneroth Ädel 2, Elliott Ryderdahl, Max Rydstedt, Albin Sköld.

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar