Jakten på en kvalplats fortsätter!

Foto: Kent Lundqvist

Herrtrean: Drömmen om en kvalplats lever för ESK som idag spelar hemma mot Vaksala SK.

ESK som svarade för en gedigen insats och prestation när man vann borta mot tabelltvåan Spånga i förra omgången har fortsatt chansen att nå en kvalplats.

Laget har inte allt egna händer, men man behöver vinna de tre omgångarna som är kvar att spela med VSK hemma, BKV Norrtälje borta (22/9) och avslutningsvis Rådmansö SK hemma (2/10).

Inför dagens match har ESK lagt tid i veckan på viktiga detaljer för att hitta en trepoängare.

– Vi har arbetat en del med vår speluppbyggnad i veckan och har även jobbat en del med isolerade avslut, berättar ESK-tränaren Henrik Norrström.

Att man ställs mot ett VSK som jagar nytt kontrakt är ESK på det klara med men vet också hur man skall ta sig fram för att vinna.

– Vaksala är ett lag som när det lyfter, har en ganska finurlig offensiv med mycket löpningar. Att få bukt med den offensiven, samtidigt som vi kan omsätta ett bollinnehav i hot i sista tredjedelen blir helt klart en nyckel för oss.

Det är dock en del som oroar i truppen inför dagens så viktiga match.

– Marcus Ytter och Linus Zetterström är avstängda och vi får även avvara Rasmus Lindgren och Axel Lindgren som är fortsatt skadade. Lite frågetecken även för Panin Boakye som klev av med skada i veckan, avslutar Norrström.

Matchstart: ESK vs VSK 15:00 på Enavallen.
Övriga matcher & tabell >>>

Lämna ett svar