”Jag väldigt nöjd med veckan”

Bild: Privat

LPGA Golf: Madelene Sagström hittade spelet över fyra dagar vilket gav en topplacering i ”Asiens Major” HSBC Womens World Championship.

Sagström studsade tillbaka omgående efter förra veckans besvikelse. När vi på Lokalsport får tag på henne efter målgången så är hon mest nöjd med att ha hittat spelet som bar över alla fyra tävlingsdagar och gav en topplacering.

– Jag är väldigt nöjd med hela veckan. Har haft problem att få en bra totalscore sedan säsongen började, så det här var viktigt för självförtroendet, berättar Sagström.

Det var ett stabilt spel hela vägen och prestationen låg på den nivån som krävs på touren för en framskjuten placering.

– Det var bra i spelet och scoren var på minus alla fyra dagarna vilket jag hoppas kunna få med mig även under kommande tävlingar.

Den sista dagens kom att bli en rysare i toppen med många spelare som ville vara med och vinna ”Asiens Major” HSBC Womens World Championship. Sagström som gick ut på en 8:e plats med -9 på scoren öppnade starkt och gjorde en birdie redan på andra hålet och vi trodde att jakten hade börjat, men istället så kom tyvärr även en bogey på trean.

Sagström sätter bra spel hela vägen till green och ger sig bar chanser att rulla i fler birdies, men det blir par efter par.

Det skulle tillslut rulla i en bra birdie på hål 8:a och när Sagström öppnar sista 9:e med att göra dagens tredje birdie och har -11 på scoren så är det öppet för en pallplats.

Framför Sagström ser Australienska Hannah Green ut att ha kopplat greppet och leder tävlingen med två slag och lika många hål kvar att spela. Bakom kommer dock Sydkoreanskan Hyo Joo Kim som en slåttermaskin och när det är två hål kvar att spela är hon ”bara” 1 slag bakom Green.

Sagström fortsätter att sätta bra spel fram till green, men puttern som normalt sett är ett av hennes vassaste vapen är inte sådär glödhet som det krävs för att hitta fram till en topp tre placering.

– Ja, är det något som kanske inte var på plats under den sista rundan så var det just puttandet, jag var inte tillräckligt het på green, medger Sagström.

Det är dock hög nivå på allt spel som Sagström leverera och hon stannar på imponerande -10 och i kan konstatera att formen är på plats och att vi nu kan se fram emot en ny spännande tävling i veckan när Touren går vidare till Thailand.

– Form är ju en färskvara, men jag hoppas att jag kan få med mig spelet även till kommande tävling, avslutar Sagström.

Tävling fick ett dramatisk avslut. Green darrar på de två sista hålen och gör två bogeys samtidigt som Kim gör två par vilket gör att hon vinner HSBC Womens World Championship med ett slag.

Lämna ett svar