Islossning för EIBK!

Gustaf Persson tremålsskytt hemma mot VIBK. Foto: Kent Lundqvist

Enköpings IBK fick lite av islossning när man hemmabesegrade Värterlöfsta IBF med hela 14–3 (4-1,6-1,4-1) i herrtrean.

– Riktigt skönt att vi fick en seger och att vi har många målskyttar i den här matchen, menar tränare Andreas Olofsson.

EIBK fick lite av en drömstart då Linus Sjöqvist gör 1–0 redan efter 2,49 spelat av matchen. Det går lite i stå efter det även om hemmalaget för matchen, men det är gästerna som gör nästa mål då Anders Johansson på en kontring kvitterar till 1–1.

Foto: Kent Lundqvist

Det skakar dock hemmalaget av sig och Mathias Piispanen tar sig in i centrala skottsektorn och pangar in 2–1. Och innan första perioden är slut så gör Jonatan Hillerstig 3–1 från vänsterkanten och 4–1 är riktigt snyggt, William Thuuri slår en magisk diagonalpassning till en fristående Albin Pettersson som vispar bollen i mål.

Foto: Kent Lundqvist

När Fredrik Widberg sedan gör 5–1 redan efter 1,03 spelat av mellanakten är matchen över. EIBK får chansen att spela fem mot fyra med knappa 8 minuter spelat av perioden, men då får vi se en sällan skådad nonchalans av hemmalagets Simon Äng som kostar 2-5.

Foto: Kent Lundqvist

Herr Äng skulle dock omgående ta revansch på sig själv och kvittera ut sin skuld mot laget med att smälla in 6-2 minuten senare, kvitterat och glömt!

Resterande av matchen handlar om vad det skall stå för slutresultat, det stannar på hela 14-3 till hemmalaget som inkasserar sköna poäng och studsar upp ovanför det negativa kvalstrecket.

Foto: Kent Lundqvist

– Viktigt för oss och självförtroendet och att vi dessutom gör många mål är extra skönt, en sådan här match kan om det vill sig illa bli en spökmatch, summerar Andreas.

Enköpings IBK – Västerlöfsta IBF 14–3 (4-1,6-1,4-1)

Mål, EIBK: Simon Äng 3, Gustaf Persson 3, Jonatan Hillerstig 2, Linus Sjöquist, Albin Pettersson, Fredrik Widberg, Mathias Piispanen, Timothy Westlund och Michael Johansson.

Övriga resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar