Inte bra men seger!

Foto: Kent Lundqvist

Det var inte bra, snyggt eller vidare välförtjänt, men andra raka segern för Fanna BK i herrfemman gör att laget nu närmar sig toppen av serien.

Det var ett stort övertag i bollinnehav för hemmalaget FBK från start där gästande Rasbo IK drog hem styrkorna och låg och lurade med ett omställningsspel som fungerade sådär. Ett skott på mål var vad gästerna orkade med i halvleken.

Foto: Kent Lundqvist

FBK hade dock inte tålamodet i spelet att straffa ett ganska trögt spelande RIK där man allt för ofta sökte de avgörande passningarna och byggde egentligen inte ett enda anfall under de första 45 minuterna.

Foto: Kent Lundqvist

William Thuuri är den som är närmast att måla under inledningen av matchen då han med ett skruvat skott från vänsterkanten träffar ribban.

Foto: Kent Lundqvist

Med halvtimmen spelad så kommer matchens första mål och då är det Mickael Bodin som med ett bra instick hittar Markus Thorell i offensiv box och han är iskall när han överlistar målvakt – Johan Malm.  Tyvärr får målskytten kort därefter lämna matchen pga. skada.

Foto: Kent Lundqvist

– Ja det var surt. Det är baksidan och det känns inte alls bra, säger målskytten när han linkar av matchen.

Foto: Kent Lundqvist

Märkligt nog så är det gästerna som efter det målet tar över spelet och händelserna och med 44 minuter spelat är det nära då RIK tilldöms en indirekt frispark framför mål, men den räddas av hemmaspelare till en resultatlös höra och vi går till halvtidsvila med ledning 1-0 för FBK.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi har dåligt tålamod och tempot är för svagt i den här halvleken, men skönt att vi leder, säger tränare Göran Westerberg.

Den andra halvleken skulle inte bli mycket bättre, men nu skapas det fler målchanser där hemmalaget är det dominerande laget. Men det skulle dröja till den 63:e minuten innan det hettar till på riktigt. Det är Stefan Jansson som står för en bollstöld och har ett friläge som Malm gör en strålande räddning på. Den efterföljande hörnan blir även den farlig där Jansson nickar men Malm räddar igen. Näst   följande hörna blir en kortvariant där Jansson tar raka vägen på mål, men återigen går Malm vinnande ur striden.

Foto: Kent Lundqvist

Det är sedan fortsatt mycket FBK men de där klara chanserna uteblir bortsett från när Jakob Smedlof tar sig igenom på vänsterkanten, men Malm är omutbar och bäst på plan.

Foto: Kent Lundqvist

De sista 10 minuterna av matchen skulle bli lite av dramatiska för hemmalaget som får se gästerna göra en sista kraftsamling för att åstadkomma en kvittering och det är nära två gånger om. I den 81:a minuten är Gustav Olsson friställd mitt framför boxen, men förivrar sig i avslutsmomentet och med 90 minuter spelat har RIK en boll i mål då blåser domaren som hittat en hands mitt i högen av spelare.

Foto: Kent Lundqvist

– Det är skönt att vi tar tre poäng i en skitmatch och så är det ibland, andra gånger spelar man bra men får inga poäng alls, konstaterar Göran efter slutsignalen. Det är mycket som inte är bra där ute idag, dåliga beslut och vi har egentligen aldrig kontroll på den här matchen. Vi skall dock vara glada för det här, nu har vi kontakt uppåt igen.

 

Fanna BK – Rasbo IK 1-0 (1-0)

Målen: 1-0 (30) Markus Thorell.

Varningar: 1-4+1 rött.

Publik: 95

Övriga resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar