Inspelen spökade för Sagström!

Foto: Privat

Det ville inte riktigt lossna för Madelene Sagström under Årets första Major på LPGA touren som gick runt på 76 slag under den sista dagen av Ana Inspiration.

Årets första Major på LPGA touren spelas på Mission Hills Country Club, Dinah Shore Tournament Course och Madelene Sagström stannade på en 71:a plats med 70–74 – 72 – 76 slag (+4).

Det svajade i prestationen!
Madelene som spelade bra under de tre inledande dagarna, men gav inte riktigt sig själv chansen att hitta låga resultat. En stor anledning var spelet från tee där hon inte hittade fairway i den utsträckning som krävdes för att vara med i toppen.

– Jag slår riktigt fina slag men jag gjorde det alldeles för svårt för mig själv genom att missa för många fairways på dåliga ställen. Och därifrån var det lite kämpigt, medgav Madelene.

Under söndagens spel gjorde Madelene sin bästa runda gällande utslagen från Tee och flest träffade fairways. Då spökade i stället inspelen, hon hade grymt svårt att hitta green och ge sig själv bra par och birdie chanser, vilket var synd då Madelene hade bra träff med puttern under slutrundan.

Madelene startar dagen förtroendeingivande och är på -1 med fyra hål spelat. Då kommer en sekvens som kom att avgöra dagen. Bogey på hål fem och par på hål 6-7, sedan kom mardömen! Madelene missar stor på hål 8 som är ett korthål (par 3), hon rullar tillslut i bollen på 6 slag.

Madelene gör vad hon kan under de avslutande 10 hålen, men dagen gick inte att rädda och hon stannar på +4 och får nu ladda om för nästa LPGA tävling – LOTTE Championship som spelas på den soliga västkusten i Oahu, bara en kort bilresa från Honolulu och Waikiki 11-14 april.

Stor dramatik i toppen!
Svenska Pernilla Lindberg var inför sista dagen i ledning med -14. Hon gick ut i ledarboll och var i ledning fram till att Jessica Korda kom till det 9:e hålet och gjorde en eagle (-2) och övertog på -13. Den ledningen skulle dock Pernilla återta efter bla. ett magiskt utslag på hål 8:a (par 3) där hon är centimeter ifrån en HIO (Hole In One) och var så fram till 18:e hålet, då delat med sydkoreanskan Park In-Bee och amerikanskan Jennifer Song. Alla spelarna var på -14 och det skulle bli rafflande.

Jennifer sätter in ett perfekt inspel och lägger sig nära flagg med bra birdie chans, vilket satte press på Park och Pernilla som båda svarade med lika bra inspel och alla går därifrån med birdie och -15. Det gav särspel för den trion.

Särspelet spelades på det 18:e hålet och efter tre rundor så åkte Jennifer ut och på den fjärde så delade Pernilla och Park efter en snygg räddning på green av den sistnämnda. Det var då alldeles för mörkt för att spela vidare. Tävlingen kommer att återupptas på måndagsmorgon, lokal tid och kommer att spelas på hål 10:e.

Pernilla Lindberg vs Park In-Bee. Foto: LPGA

– Det blev en lång där ute idag, konstaterar Pernilla på presskonferensen. Nu skall jag gå och lägga huvudet på kudden och ladda inför morgondagen, känslan är att jag inte har något att förlora.

Den tredje svenskan som är med – Anna Nordqvist stannade på en delad 40:e plats med -3 (285 slag).

Highlights från final rundan >>>

Resultatlistan >>>

Lämna ett svar