Inget trendbrott i Damtrean?

Foto: Kent Lundqvist

Håbo FF fick inget trendbrott hemma mot Knivsta i den tredje omgången av Damtrean.

– Matchen var väl inte vår bästa direkt. Tycker vi är alldeles för stillastående och gör alldeles för många enkla misstag, säger Emma Widström som gjorde årsdebut.

– Alla lagen har en högre och aggressivare press, och vi måste bli mycket bättre på att göra detta när vi tränar så det inte blir en överraskning när vi kommer till match, menar tränare Henrik Norell.

HFF som siktade på ett trendbrott inför hemmamatchen mot Knivsta IK fick en mardrömsstart på matchen då gästernas Linda Håkansson gjorde 0-1 redan i den andra matchminuten. Det skulle komma mer då Julia Wallén gör 0-2 på en frispark med dryga kvarten spelad av matchen.

Efter den inledande och jobbiga kvarten jobbar sig HFF in i matchen och jämnar ut spelet, men i slutskedet av halvleken så slår KIK spiken i kistan då Elin Ekman Tanndal gör 0-3.

– Tycker att det var jämt spelmässigt(Men det vinner man inga poäng för), de utnyttjar medvinden i första halvlek och gör två mål på fasta situationer. Sedan märker vi att det är stor skillnad på Div. 3 och 4, när det gäller tid med bollen, menar Henrik.

I den andra halvleken är det HFF som ligger på för att spräcka nollan och det skapas också en del, men det är ändå KIK som gör nästa mål i matchen då Filippa Lenander gör 0-4. HFF skulle tillslut få utdelning och då är det Ebba Lindgren som trycker in 1-4 med 25 minuter kvar att spela av matchen. Trots hårt jobb så blir det ytterligare ett baklängesmål för HFF som i den 85:e minuten får se Ekman Tanndal fastställa slutresultatet till 1-5.

– Vi bjuder Knivsta på mål och tar inte vara på våra egna målchanser. Däremot tycker jag att spelet är ganska jämnt, så 1-5 tycker jag absolut inte speglar matchbilden tyvärr. För egen del kändes kroppen över förväntan, dock är jag lite otränad och flåset är inte som det en gång varit, säger Emma avslutningsvis.

– Vi skapar mycket fler målchanser än tidigare matcher, men på den här nivån så måste man sätta de chanser som dyker upp. Vi släpper in alldeles för många och för enkla mål så vi får nöta anfallsspel och försvarsspel under veckan. Men vi gräver inte ner oss för detta (Man är ju van som Crystal Palace supporter att det kan vara lite tungt ibland, för att sedan vända) Så ny hemmamatch nästa helg, avslutar Henrik.

Håbo FF – Knivsta IK 1-5 (0-3)

Målen: 0-1 (2) Linda Håkansson, 0-2 (17) Julia Wallén, 0-3 (42) Elin Ekman Tanndal, 0-4 (54) Filippa Lenander, 1-4 (65) Ebba Lindgren, 1-5 (85) Elin Ekman Tanndal.

Varningar: 1-0

Resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar