Inget lyckat kvalspel av HFF!

HFF tog inte chansen. Foto: Kent Lundqvist

Håbo FF tog inte chansen att hänga på i kvalserien hemma mot Spånga IS FK.

Det kom att bli en match med två ansikten när HFF tog emot Spånga hemma i kvalserien. Under den första halvtimmen så var det mycket HFF mot ett Spånga som inte alls hittade fram och såg mest stressade ut över hemmalagets spel.

Foto: Kent Lundqvist

HFF kom i våg efter våg av anfall, men det tog allt som oftast stopp i sista delen av offensiven där hemmalaget var alldeles för trubbiga och uddlösa.

Foto: Kent Lundqvist

Efter halvtimmen spelad så tappar HFF initiativet i matchen och blir passiva vilket gör att Spånga kan äta sig in i matchen och kan också flytta fram i sina positioner med en ganska bekväm och ostörd speluppbyggnad.

Foto: Kent Lundqvist

Efter ett par bra avslut så kommer tillslut också ledningsmålet för Spånga där ett distansskott från Salim Nassar via hemmalagets målvakt Oliver Månsson upp i krysset till 0-1.

Foto: Kent Lundqvist

I slutskedet av halvleken så börjar HFF jobba igen som ett lag och då tar man också tillbaka initiativet i matchen. I slutsekunderna av halvleken är det också mycket nära en kvittering. Augustin Muyenga slår en bra frispark som Jonathan Sjögren så när kan få i mål, men gästernas målvakt – Armin Bajramovic räddar.

Foto: Kent Lundqvist

HFF rivstartar den andra halvleken med att Muyenga tar sig i bra läge, men Bajramovic räddar till en resultatlös hörna. Där och då var matchen över för hemmalaget som tappar allt som kan kallas kollektivt spel.

Foto: Kent Lundqvist

Som ett brev på posten kommer ett billigt 0-2 genom Oumar Traore efter ett passivt agerande av hemmalaget och matchen är nu Spångas. HFF försöker väcka liv i matchen och gör ett par byten samt går ned på en trebackslinje för att få igång laget, men det svarar dåligt då gästerna i stället stänger matchen med att göra 0-3 omgående.

Foto: Kent Lundqvist

Matchen är över och Spånga tillåts göra 0-4 & 0-5 innan Asokolo Simba kan tröstmåla till 1-5. Innan matchen är slut så fastställer Spånga slutresultatet till 1-6 och kvalseriesagan för HFF är över trots att det återstår en omgång i kvalserien borta mot avhängda Vaksala SK.

Foto: Kent Lundqvist

– Ingen bra kollektiv insats eller prestation. Vi har ju matchen under den första halvtimmen, men blir alldeles för bekväma och tappar och de kan ta ledningen. Det är som det varit i många matcher denna säsong – tyvärr. Vi kan inte riktigt samla oss efter det och vad som händer här i andra halvleken finns inget försvar, det är bara dåligt då jag inte alls tycker att Spånga är fem mål bättre än oss, säger HFF-tränaren Alan Hiussemoglu.

Håbo FF – Spånga IS FK 1-6 (0-1)

Målen, 0-1 (37) Salim Nassar, 0-2 (53) Oumar Traore, 0-3 (74) Frans Gabro, 0-4 (85) Engin Baran, 0-5 (86) Wilondja Fatakari, 1-5 (89) Askolo Simba, 1-6 (90) Engin Baran.

Hörnor: 7-3
Varningar: 1-1
Publik: 225

Spelarbetyg HFF:


Adam Agefjord


Ibrahim Haciyev


Tom Hedlund

Lämna ett svar