Inget guld för ERK!

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings rugbydamer orkade inte riktigt hela vägen fram till ett SM guld.

ERK svarade för en strålande finalhelg och under lördagen så visade man att laget var på plats för att ställa en alvarlig fråga gällande SM-guldet.

– Final helgen har varit kanonbra tjejerna har spelat på topp hela helgen, berättar ERK-tränaren Nicklas Proos.

Efter tre raka och övertygande segrar under lördagens gruppspel låg det nu en tuff semifinal fram ERK undersöndagen mot Malmö. Den blev ganska jämn, men det var ERK som skulle dra det längsta strået och knep också SM-finalplatsen efter seger med 14-7.

I finalen ställdes ERK mot Norrköping som man hade revansch att utkräva på från förra helgens kvalförlust med knappa 17-19. Det skulle bli tajt även denna gång, men tyvärr för Enköpingstjejerna så blev det med samm utgång. ERK föll med 12-22 och fick inkassera ett bra silver.

– Finalen mellan oss och Trojan börjar som vi ville och vi tar ledningen, har hög press på dom och vi går till halvtidsvila med en ledning på 12-7. Andra halvlek får dom några enkla försök och vi får inte vårat spel att stämma helt och deras rutin avgör finalen. Vi har ett ungt lag som har presterat på riktigt hög nivå mot ett lag som består av många rutinerade landslagsspelare och visat dom att vi är att räkna med i framtiden, avslutar ERK-tränaren Nicklas Proos.

Resultat lör. 15/8

Enköping RK – Uppsala 36-0
Lugi RK – Enköping RK 0-26
Enköping RK – Göteborg RF 19-12

Resultat sön. 16/8

Semifinal: ERK- Malmö 14-7

Final: ERK- Trojan/Norrköping 12-22

 

Lämna ett svar