Inget finalspel för Sagström!

Foto: Privat

Värmen och den tuffa vinden satte Madelene Sagström och övriga världseliten på hårda prov under den andra rundan av årets tredje Major – KPMG Women’s PGA Championship.

Nu var det inte bara det som spökade för världseliten, det var även grymt elakt ställda flaggor för dagen. Så skall det vara på en Major, bara sju spelare går under 70 slag under andra rundan på Kemper Lakes GC.

För Madelene blev det en kämpig andra runda. De första nio hålen var det riktigt svajigt och det startar med en sur bogey på hål 1. Men en snabb replik på det andra hålet där hon rullar i en bra birdie.

Ett par på det tredje, men på det fjärde kommer ett förödande hål för Madelene och hennes chans att ta sig till finalspel. En par femma som brukar vara godis för henne, men denna gång var det mindre lyckat och det blir en trippel och nu är det +5 på scoren. Det är ett resultat som Madelene får med sig ut på de sista 9:e hålen.

Här gör ändå Madelene en attack för att ge det en chans då cuten går på +3. Två raka par och sedan kommer en ny sur bogey vilket gör att det är uppförsbacke modell brantare. Det blir tre par, två bogeys och en birdie på de avslutande hålen vilket ger 77 slag för dagen och totalt 151 och +7.

Bara två av de sju startande venskorna tog klarade kvalgränsen och får spela helgens finalspel. Dani Holmqvist fortsätter att spela bra och är på en delad 8:e plats med -3. Det är tre slag bakom en trio ledarinnor sydkoreanskorna So Yeon Ryu och Sung Hyun Park och kanadensiskan Brooke Henderson.

Övriga svenskor: Pernilla Lindberg 147 (+3), Caroline Hedwall 151(+7), Anna Nordqvist 151 (+7), jenny Haglund 152 (+8), Charlotta Sörenstam 159 (+15).

Läs också:

Inför med Madelene Sagström >>>

Okey men inte mer >>>

 

 

Lämna ett svar