Inget biter på EHF!

Gästerna provade allt, men inget bet på EHF. Foto: Kent Lundqvist

Enköpings HF fortsätter sitt segertåg och är nu uppe i 11:a raka segrar i Herrettan efter att ha hittat en väg att besegra svårspelade Skuru IK på hemmaplan.

– En märklig match på många sätt och det är svårt att förhålla sig till hur den spelades och utvecklades, säger EHF-tränaren Anders Skogäng efter slutsignalen.

Foto: Kent Lundqvist

Det blev en ganska väntad matchbild med ett Skuru som gjorde allt för att trasa sönder matchen med spelavbrott och offensivt så spelade man som väntat 7 mot 6 med tempofattigt spel, det fick EHF svårt mot.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi hade en plan för att lösa det spelet med olika varianter av 5-1 spel defensivt, men vi hade inte fötterna med oss vilket gav Skuru utdelning, medger Skogäng.

Det var Skuru i förarsätet målmässigt och i hemmalaget var det egentligen bara Anton Lindblom som var lyckosam. Efter 10:e spelade minuter så var det 6-6 och han hade då gjort alla hemmalagets mål.

Foto: Kent Lundqvist

Det skulle allteftersom bli lite av sluggerhandboll där EHF gick lite i fällan kan man säga. Lagen byter mål med varandra och när lagen går till halvtidsvila är det gjort hela 40 gjorda mål fördelade 22-18.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi ställer om defensivt i den andra halvleken med ett mer klassiskt 6-0 försvar och får väl lite bättre träff, säger Skogäng.

Inledningsvis så blev det lyckat då Skuru inte alls hittar fram offensivt samtidigt som hemmalaget får till mer av att springa handboll och det ger ledning 26-21 ganska omgående.

Foto: Kent Lundqvist

Där och då trodde jag nog att EHF skulle rycka och man skapar också lägen för att stänga matchen, men ett par räddningar senare så var det ”bara” 28-24.

EHF får till slut utdelning på sitt hårda slit och den bästa handbollen skulle segra. När Lindblom gör sitt 11:e mål i matchen som betyder 30-24 så var det över.

Foto: Kent Lundqvist

EHF springer sedan tabellsexan sönder och samman och visar att man är det klart bättre laget med långa och bra spelföljder som rev gigantiska hål i Skurus köttmur.

Foto: Kent Lundqvist

– Ja man kan ju inte vara missnöjd när man vinner matchen med 14 bollar och gör 46 mål på tabellsexan. Det var dock en del som jag tycker vi kunde göra bättre, men det handlar om det defensiva, skrattar en relativt nöjd EHF-tränare efter slutsignalen.

Enköping HF – Skuru IK 46-32 (22-18)

Målen,
EHF: Anton Lindblom 13, Mattias Johansson 6, Ludwig Isegren 5, Filip Eriksson 5, Filip Tapper 5, Ludvig Ahlqvist 4, Joel Ädel 3, Adam Skogäng 2, Fredrik Salovaara 2, Max Österman.

SIK: Rasmus Johansson 7, Andreas Fuxborg 7, Johan Michélsen 5, Eric Fornander 4, Petter Strömberg 3, Fabia Öst 3, Viktor Lindeberg 2, Pierre Jonasson.

Utvisningar: 1×2 min – 2x2min.
Publik: 245

Spelarbetyg EHF:


Anton Lindblom


Ludwig Isegren


Filip Eriksson/Fredrik Salovaara


Petter Strömberg SIK

Herrettan >>>

Lämna ett svar