”Ingen prestation vi är nöjda”

Foto: Kent Lundqvist

Herrarna i Håbo FF åkte på en förlust hemma mot ett bra Procyon BK och var inte helt nöjda med sin prestation.

– Ja, det var en tuff förlust. Men matchen kunde slutat annorlunda är känslan efteråt om utdelningen sett annorlunda ut i första halvlek. Men det går inte att bortse att Procyon är ett bra lag med en hel del skickliga spelare, berättar HFF-tränaren Alan Hiussemoglu

Första halvlek svängde åt båda håll.

– Men Procyon hade ett bättre grepp om bollinnehavet som vi är så vana att bara få av motståndarna. Nu fick vi sluta för det och hade svårt att få tag i suveräne Ian Ekstrand i bortalaget. Dock var det jämnt med målchanser åt båda håll, där bra räddningar görs från lagens respektive målvakter.

Första målet som kändes så viktigt tillkommer riktigt tråkigt för HFF när Emil Alexandersson ska ta emot en pass och vända i samma aktion, men tappar fotfästet och en pressande PBK forward kommer helt fri och han rulla in 1-0.

– Vi känner då att vi är med i matchen och lyckas få fram bra lägen för kvittering, men går in i halvtidsvilan med uddamålsunderläge. Redan i mitten av första halvlek är vi tvungna att göra ett byte centralt på mittfältet och känns som vi efter det inte riktigt hittar rätt. Och det blir ännu tydligare när vi väljer att flytta fram utgångspositionerna i försvarsspelet. Men blir istället för utdragna som lag. Coachmiss jag får lära mig av.

0-2 kommer tidigt i andra och nu är det en brant uppförsbacke för HFF.

– Försöker göra några byten för att få ny energi, men lyckas inte riktigt ta oss tillbaka in i matchen. Trots det gör nyblivna 16-åringen Albin Ottoson en bra inhopp som vänsterback vilket ser lovande ut för framtiden.

När sedan tidigare nämnde Ian Ekstrand i slutskedet likt Zico skruvar in en frispark över muren är det slut.

– Andra halvlek är klart sämre från oss och vi kommer inte riktigt till några solklara chanser. Det märks att Procyon gjort ett väldigt stark nyförvärv i Kim Skoglund med över 100 matcher i Allsvenskan och Superettan. Han bildade ett solitt mittbackslås men var även skickliga på att spela bollen framåt och förbi våran press, berättar HFF-tränaren som avslutar:

– Ingen prestation vi är nöjda med men känner oss inte avgrundsdjupt besvikna då vi förlorat mot ett skickligt lag. Nu 8 matcher och 24 poäng att spela om!

Håbo FF – Procyon BK 0-3 (0-1)

Målen: 0-1 (29) Alan Soufi, 0-2 (52) Ayman Jalil, 0-3 (89) Ian Ekstrand.

Varningar: 2-1

Lämna ett svar