Ingen lycka för ESK i Mora.

Foto: Kent Lundqvist

ESK tog inte chansen att distansera sig själva från bottenlagen då man föll tungt borta mot nästjumbon IFK Mora.

Det skulle komma att bli en ganska medioker fotbollsmatch när ESK spelade borta mot Mora. Det drällde av felbeslut och lågt tempo i spelet med boll.

Det var hemmalaget som startade bäst och kunde och ganska tidigt göra 1-0 genom Anders Johansson. Det var ett desperat hemmalaget som var mer eller mindre tvungna att ta poäng i jakten på ett nytt kontrakt som också gjorde 2-0 då samme Johansson höll sig framme med knappa halvtimmen spelad.

ESK svarade dock omgående och fick förnyad kontakt tre minuter senare när Mohammad Ibrahim reducerar till 1-2. Matchen levde i allra högsta grad men inga mer mål föll innan halvtidssignalen ljöd över Prästholmens IP.

ESK kom ut starkt i den andra halvleken och fick också en omgående utdelning när Kevin Pacha kvitterar till 2-2 och nu skulle väl ändå ESK tar över matchen? Så blev det inte! Istället så är det hemmalagets tur att omgående replikera med att återta ledningen med 3-2 genom Robbie Foster.

ESK som nu skulle jaga en kvittering åkte på nästa bakslag med dryga 70 minuter spelat då backresen Carl Söderberg ådrar sig ett direkt rött kort och man får avsluta matchen och jagandet på poäng med reducerat manskap. Det gick inget vidare och ESK fick vända hemåt poänglösa med endast fyrapoängsmarginal ned till negativt kvalstreck.

– En tekniskt och taktiskt dålig match från båda håll, lite sämre från vår sida dock. Känns som vi betedde oss som dom skulle göra, ängsliga och förvånade. I många situationer ser det ut som om spelarna aldrig någonsin befunnit sig i en liknande.. och hur det kommer sig vet jag inte. Så nu gäller det bara att ta nya tag och samla kraft till nästa helg, säger ESK-tränaren Martin Andersson.

IFK Mora – Enköpings SK 3-2 (2-1)

Målen, 1-0 (12) Anders Johansson, 2-0 (28) Anders Johansson, 2-1 (31) Mohammad Ibrahim, 2-2 (50) Kevin Pacha, 3-2 (52) Robbie Foster.

Varningar: 2-2
Röda Kort: 0-1
Publik: 128

Lämna ett svar