Ingen bra start på året för ESK Bandy!

Foto: Kent Lundqvist

ESK Bandy fick en mardrömsstart på nya året i Supertrean med dubbla förluster.

– Ja inledning av nya året kunde varit bättre, medger Markus Björklund.

Matchen mot SBBK började med rätt böljande spel i första halvlek där ESK skapar en del lägen utan att få in den. Istället lyckas SBBK göra 1, 2, & 3-0 under de första 20 minuterna för att dem var lite hetare på bollen på några returer.

– Vi fortsätter ändå trumma på och lyckas reducera 2 gånger om innan halvtid så vi har med oss 2-3 ut till andra halvlek. Vi pratar om lite uppställning i halvtid för att få bättre slag på dem i andra och tycker vi lyckas med det, berättar Markus.

Tyvärr renderar det inte i några riktigt klara chanser under inledande 20 minuterna i av andra halvlek.

Trist nog lyckas dem på en av deras chanser göra 4-2 när det gått 75 minuter. Vi bestämmer oss efter en timeout att gå upp och pressa, vilket gör att vi skapar 3-4 riktigt bra lägen utan att få in bollen dessvärre. Tiden rinner iväg och matchen slutar 2-4.

Målskyttar: Jonas Pürkner & Robert SkogevallAndra matchen på nya året mot Hagalund började med att hemmalaget skapar några riktigt bra chanser och en del hörnor första 10:o som ESK lyckas reda ut. Men på en retur efter friläge gör Hagalund tillslut 1-0.

– Vi kommer upp i banan och ordnar även vi en del hörnor därefter, vilket renderar i en kvittering till . sedan följer en period där vi av någon anledning tappar positionerna och inte riktigt var med. De rinner igenom och gör tre raka mål under 10-minutersperiod, berättar Markus.

ESK lyckas få stopp på det hela och kommer ihop bättre och gör även 2-4 innan halvtid.

– Inför andra känner vi ändå att chansen finns Men det är liksom som att vi inte får till det i spelet. Dem gör 5-2 och sedan rullar det på upp till 9-2 innan vi reducerar till 3-9. Det är lite av en känsla som funnits hela säsongen där vi framåt inte får till det sista tredjedelen och när vi får chanserna lyckas vi inte i samma utsträckning som ifjol sätta dit dem.

– Bakåt sedan har vi tyvärr haft perioder där vi tappar positioner vilket skapar stora ytor för motståndarna. Sedan är det som att vi inte riktigt är där då vi av någon anledning är tvåa/trea på returer och situationer som skapas i straffområdet. För det är sällan som målen bakåt har blivit till av första läget utan det är på returer och studsar efter situationer. Positiva är i alla fall att det är rätt med matcher och att vi får en ny chans att göra en bra prestation nu på onsdag då vi har match på hemmaplan, summerar Markus

Målskyttar: Stefan Jansson, Robert Skogevall, Daniel Wisborg

 

Matcher och serien >>>

Lämna ett svar