Ingen bra start för Sagström!

Bild: Privat

LPGA Golf: Madelene Sagström gick ut som titelförsvarare av – Gainbridge LPGA men fick en dålig start på Lake Nona Golf & Country Club.

Helsvensk treboll gick ut på Lake Nona utanför Orlando, Florida.
Årets upplaga av Gainbridge LPGA kunde inte starta mer illa för Madelene Sagström som gick ut på den första rundan tillsammans med Annika Sörenstam och Anna Nordqvist.

Det startade bra för Sagström som öppnade med en stark birdie, men sedan blev det skakigt. Följde upp med en bogey och när 8 hål var spelade så var hon på +2. På det 9:e hålet så tog hon sig tillbaka och ett hopp tändes. Sagström avslutade första 9:e med att göra en bra birdie och vänder på +1.

Det blir stabilt på hemvägens första 5 hål och Sagström är fortsatt på +1 efter raka par, men avslutningen på första runda blir svag. Hon gör +4 på de tre sista hålen för dagen och stannar på blygsamma +5 och är långt bak i resultatlistan. Sörenstam gick runt på +3 och bäst i bollen var Nordqvist som stannade på par.

Leder tävlingen gör Nyzeeländska Lyda Ko på -7. Två slag efter är Danskan Nanna Koerstz Madsen och Amerikanskan Nelly Korda på -5.

Övriga svenskor: Pernilla Lindberg -1, Linnea Ström +1, Dani Holmqvist +2, Caroline Hedwall +4.

Lämna ett svar