Ineffektivt EIS föll igen!

Foto: Kent Lundqvist

Att Enköpings IS är av total avsaknad från självförtroende bekräftades hemma på Enavallen mot FC Bälinge City i herrfemman.

– Det är helt klart så att vi är ett lag som inte har det där självförtroendet för att vinna matcher, medger EIS-tränaren Patric Lindblom.

Det är lätt att förstå när man ser de första 45 minuterna av hemmamatchen mot FC Bälinge City. Redan i minut tre så gör gästernas Marcus Söderlund 0-1 och tio minuter senare är det 0-2 genom Emil Ljungberg och både målen föranleds av ett virrigt försvarsspel.

Foto: Kent Lundqvist

EIS repar sedan mod och tar över matchen helt och hållet. Man radar nu upp chanser att ta sig in i matchen. Jag räknar till fem frilägen som hemmalaget missar och chanserna i den 38:e minuten får man bara inte missa, ett friläge för Mahdi Ali slutar med att bollen tar i insidan av stolpen och ut till en friställd Mujtaba Nazari som med öppet mål lyckas få bollen utanför mål.

Foto: Kent Lundqvist

I halvlekens sista sekunder så har Ejub Mehic ett jätteläge framför mål, men avslutet går rakt i magen på gästernas keeper – Adam Karlsson.

Foto: Kent Lundqvist

– Ja, det är ”som sagt” ett lag som är utan självförtroende i läget och visst skulle vi ha gjort något eller ett par ål på de chanser vi skapar här i den första halvleken, menar EIS-tränaren.

I den andra halvleken så fortsätter EIS att föra spelet, men det är City som har den första heta chansen då Söderlund är friställd i offensiv box, men hemmalagets keeper – Stefan Boman gör en klassräddning.

Foto: Kent Lundqvist

EIS trycket mattas av i takt med att syret tar slut och man hittar inte fram riktigt för att hota gästerna som kan hålla undan och fastställa slutresultatet i den 75:e matchminuten då Ljungberg gör 0-3.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi spelar bättre och bättre och i den här matchen är känslan att vi borde tagit poäng om vi varit effektivare. Det är trots allt 21 poäng kvar att spela om och vi har inte givit upp det här, summerar EIS-tränaren Patric Lindblom.

Enköpings IS – FC Bälinge City 0-3 (0-2)

Målen: 0-1 (3) Marcus Söderlund, 0-2 (13) Emil Ljungberg, 0-3 (75) Emil Ljungberg.

Resultat & tabell >>>

Lämna ett svar