Ineffektivt Bålsta HC tappade onödiga poäng!

Hur kunde BHC förlora? Foto: Kent Lundqvist

Bålsta HC J20 skänkte bort tre poäng i toppmötet hemma mot Väsby IK efter en minst sagt slarvig tillställning som slutade med en 1-3 (1-0,0-2,0-1) förlust.

– Det var slarvet i slutet av den andra perioden som ställde till det för oss, konstaterar tränare Olle Öhrqvist.

Efter en trevande inledning från båda lagen så lossnade matchen efter dryga 8 minuter spelat då BHC får ett grepp om matchen och etablerar tryck i offensiv zon, men gästernas bäste spelare för kvällen -målvakten Christoffer Hedlund var näst intill omutlig som burväktare.

Foto: Kent Lundqvist

BHC drar sedan på sig en av många onödiga utvisningar i matchen, men då skapar hemmalaget sin första riktigt heta målchans. Det är en av hemmalagets bästa spelare för kvällen – Rasmus Martelius som tar kampen i egen zon, vinner pucken och skrinnar sig fram i ett friläge som Hedlund räddar.

Foto: Kent Lundqvist

BHC skulle efter ett massivt tryck till slut ta betalt, puckstöld i mittzon och en solorajd av Adam Leavoy som i slottet överlistar Hedlund med ett välriktat avslut till 1-0.

Foto: Kent Lundqvist

Jag det är bra efter 7-8 minuter där vi tar över matchen och kanske skulle vi satt någon mer puck, menar Olle.

Efter att ha totaldominerat den sista halvan av första perioden trodde vi nu på att BHC skulle komma ut och stänga den här matchen. Hemmalaget fortsätter att dominera i spelet och man skapar ett gäng chanser att utöka sin ledning, men man missar 4:a kvalificerade målchanser fria med Hedlund.

Foto: Kent Lundqvist

Perioden ser ut att bli mållös, men klart på poäng till BHC. Då kommer kallduschen! Slarv i egen zon i svansen på ett boxplay gör att gästernas bäste utespelare – Elias Engström friställd i slottet kan kvittera till 1-1 med 18,56 spelat av perioden. 41sekunder senare är BHC i underläge 1-2 efter nytt slarv i egen zon där Marcus Säterdal ger gästerna ledningen och dem hinner även med att skapa en het chans till på de återstående sekunderna av perioden, men denna gång räddar hemmalagets målvakt – Simon Lainpelto.

Foto: Kent Lundqvist

– Ja, det var slarvigt av oss att ge bort ledningen på det sättet. Det är lite nonchalant spel i egen zon som gör att vi ger dem ledningen inför den tredje perioden, medger Olle.

BHC är skakade och tappar rytmen i spelet och när man dessutom under den första halvan av den sista perioden drar på sig utvisningar så kostar det ett nytt baklängesmål. Med 8,19 spelat av perioden så gör Leo Andersson 1-3.

Foto: Kent Lundqvist

Jakten på en reducering för BHC som i perioden missar frilägen, har en puck som går stolpe -stolpe ut och mer där till får smått otroligt lämna matchen poänglösa.

Foto: Kent Lundqvist

Det är surt såklart då vi i långa stunder är det bättre laget i den här matchen och vi borde vara effektivare, vi vinner ju skotten med 36-18 och gör ”bara” 1 mål. Vi får ta med oss det som var bra i spelet och ta revansch i Allettan, för dit skall vi, summerar Olle.Bålsta HC – Väsby IK 1-3 (1-0,0-2,0-1).

Skott: 36-18 (15-4,8-10,13-4)

Målen,
Period 1: 1-0 (19:35) Adam Leavoy.
Period 2: 1-1 (38:56) Elias Engstrand, 1-2 (39:36) Marcus Säterdal.
Period 3: 1-3 (48:19) Leo Andersson.

Utvisningar: 12 (2:4:6) –  12 (4:2:6)

Publik: 41

Spelarbetyg BHC:


Oscar Axelsson


Rasmus Martelius


David Rosen

Övriga matcher & tabell >>>

Lämna ett svar