Ineffektivitet straffade ESK!

Foto: Kent Lundqvist

ATG Hockeyettan: ESK Hockey gjorde en bra match men ineffektiviteten straffade laget hemma i Bahcohallen av Allettan klara Hanvikens SK.

– Vi gör en bra match, men ett par misstag och vi tappar segern, medger ESK-tränaren Anton Virtanen.

ESK kom ut starkt och tog tag i taktpinnen ganska omgående. Med knappa fem minuter spelat så har Tobias Smids två chanser att öppna målskyttet efter bra spel, men Oscar Walldén i HSK kassen svarar fr två bra parader.

Foto: Kent Lundqvist

Efter det så klarar ESK ut ett boxplay och sätter sig sedan omgående i förarsätet. Efter ett bra spel och tryck i offensiv zon så kom också utdelningen. Det är Edvin Wiklund som fångar upp en lös puck i slottet och är iskall i avslutet när han gör 1-0 för hemmalaget.

Foto: Kent Lundqvist

Resterande av perioden går klart till ESK som också är nära att utöka sin ledning flera gånger om, men gästande HSK kommer undan med ”bara” underläge med ett mål.

Foto: Kent Lundqvist

Det skulle bli betydligt jämnar spel i den andra perioden och ganska omgående så får HSK chansen att kvittera när man får spela fem mot fyra. Men då vinner ESK puck och Robin Nilsson får en jättechans efter bra spel, men Walldén gör en svettig parad.

Foto: Kent Lundqvist

Spelet vände direkt och gästernas Dennis Santesson får ett friläge som hemmakeepern Pontus Hagman räddar.

Foto: Kent Lundqvist

ESK klara ut fyra mot fem spelet och kan sätta fart framåt igen och det skulle också ge utdelning med 6,30 spelat när William Kaiser kastar en puck mot mål och där styr Daniel Andersson in 2-0.

Foto: Kent Lundqvist

ESK fortsätter att spela övertygande, men med 13,30 spelat av perioden så slarvar hemmalaget i egen zon och det ger Oskar Ståhl ett friläge som renderar i en reducering till 1-2.

Foto: Kent Lundqvist

ESK klarar sedan ut ett nytt boxplay innan man i slutskedet av perioden får en egen chans att utöka sin ledning. Men efter det 42:a försöket i powerplay får man fortsatt jag ett efterlängtat mål i just den spelformen.

Foto: Kent Lundqvist

ESK skulle få en ny chans att göra mål i spelet fem mot fyra tidigt i den tredje perioden, men det vill sig inte trots att man skapar chanser.

Foto: Kent Lundqvist

Perioden blir ganska jämn, men känslan var att ESK skulle avgöra när som helst med tanke på både spel och de kvalificerade chanser man skapar i spel fyra mot fem och fem mot fem, men istället blir man hårt straffade i slutskedet av perioden.

Foto: Kent Lundqvist

Ett par utvisningar tar matchen till övertid. I spel sex mot fyra så prickar Dennis Nordström stolpen och in ändalykten på Hagman och i mål till 2-2.

Foto: Kent Lundqvist

Matchen gick till en mållös övertid där det skapades ett par kvalificerade chanser att avgöra för hemmalaget, men i stället så går matchen till straffar och där är gästerna starkast och vinner med 3-2.

Foto: Kent Lundqvist

– Så tung förlust för oss alla inblandade, men jag känner verkligen för killarna som visade där ute att vi ville avsluta med en seger. Det skapas också chanser för att vinna matchen, men det är små marginaler igen som inte går vår väg. Vi kan konstatera att vi tar några för många utvisningar som kostar oss segern till slut, avslutar Virtanen.

ESK Hockey – Hanvikens SK 0-0 (1-0,1-1,0-1,0-0,0-1)

Skott: 35-36 (15-5,10-15,7-11,3-4,0-1)

Målen,

Period 1
: 1-0 (13:56) Edvin Wiklund.
Period 2: 2-0 (26:30) Daniel Andersson, 2-1 (33:30) Oskar Ståhl.
Period 3: 2-2 (59:08) Dennis Nordström.
Period 4: X
Straffar: 0-1 Dennis Nordström.

PIM: 12 (2:4:4:2:0) – 4 (0:2:2:0:0)
Publik: 280

Spelarbetyg ESK:


Edvin Wiklund


Sebastian Lindström


Tobias Smids/Pontus Hagman

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar