Ineffektivitet fällde Håbo FF.

Foto: Kent Lundqvist

Håbo FF F05 dominerade bollinnehavet stort, men det räckte inte hemma mot ett effektivare Sunnersta AIF.

Matchen på Futurum i Bålsta spelades över 3 x 30 minuter och under den första delen var det helt jämnt. HFF skulle ta ledningen med 1-0 ganska så omgående efter bra spel. Forward vinner kampen i en djupledslöpning och kan ganska retfullt enkelt sätta bollen i nät.

Foto: Kent Lundqvist

HFF fortsätter sedan att tryck på för mer och man skapar en hel del bra situationer, men SAIF defensiven strider tappert och kan hålla hemmalaget på rätt sida.

Foto: Kent Lundqvist

SAIF fick ägna sig åt att ställa om på HFF som då och då svarade för en del oprovocerade bolltapp, men det är tidigt på säsongen så det hör väl till. På just en sådan får också gästerna fast bollen offensivt med 10 minuter spelat. Efter ett avslut i ribban och målvaktsretur så lyckas ändå SAIF till slut kvittera till 1-1.

Foto: Kent Lundqvist

Fem minuter senare så är en av hemmalagets forwards på väg igenom men både hakas och fälls, det luktade straff långa vägar, men spelet rullade vidare utan åtgärd. Innan periodvilan spå är det i stället SAIF som kan ta ledningen med 2-1 efter att ett välriktat distansskott överlistat hemmalagets keeper.

Foto: Kent Lundqvist

I den andra perioden så HFF blir spelövertaget om möjligt större under de första 15 minuterna. Hemmalaget kommer i våg efter våg av anfall, men tar inte betalt. Det är friläge med fotparad av gästernas keeper och avslut över och utanför i bra lägen.

Foto: Kent Lundqvist

Det skulle dock till slut ge utdelning. Efter ett mönsteranfall på vänsterkanten hittar bollen in centralt. Det första avslutet räddas dock, men returen lobbas iskallt och smart in till 2-2.

Foto: Kent Lundqvist

Nu var känslan att HFF skulle ta över matchen även målmässigt, men SAIF ville annat. HFF somnar i spelet och gästerna svarar omgående med att göra 2-3 och innan periodvilan så kommer en av gästernas
blixtrande kontringar som ger 2-4 när lagen tar vila.

Foto: Kent Lundqvist

I den sista perioden är det påtagligt att HFF mattas och det gör att matchbilden jämnar ut sig. SAIF får mer och mer att säga till om med bra spel. HFF får nu slita i defensiven. Trots det så gör gästerna 2-5 och matchen känns avgjord.

Foto: Kent Lundqvist

HFF skulle dock sprattla till och reducera till 3-5, men SAIF svarar omgående med att göra 3-6 med ett välriktat distansskott.

Foto: Kent Lundqvist

Hemmalaget kommer tillbaka en gång till i matchen och reducerar till 4-6 med en klinisk slagen straff, men närmare än så kommer inte HFF som får se sig besegrade.

Foto: Kent Lundqvist

Håbo FF – Sunnersta AIF 4-6 (1-2,1-2,2-2)

 

Lämna ett svar