Individuellt misstag fällde avgörandet.

Foto: Kent Lundqvist

Herrtvåan: Tabellettan Karlbergs BK gick segrande ur striden i en tight match där ett individuellt misstag fällde ESK.

– Trist att vi inte fr med oss poäng för det var vi absolut värda, menar ESK-tränaren Henrik Norrström.

Det blev farligt redan efter 30 sekunder efter en bra slagen högerhörna av Andreas ”Tosse” Larsson, men i röran av spelar kan gästernas keeper tillslut lägga handskarna på bollen.

Foto: Kent Lundqvist

Efter det så blir det ställningskrig med några situationer och någon nästan chans fram till det är spelat 24 minuter. Då kommer KBK in en farlig omställning efter att ESK missat ett uppspel. Det är måltjuven Gustav Lindgren som får chansen, men avslutet går utanför.

Foto: Kent Lundqvist

ESK får en bra chans att ta ledningen i matchen med 42 minuter spelat då man tilldöms en frispark utanför straffområdet. Den slår Alan Naib, men inte bättre än att den fastnar i muren.

Foto: Kent Lundqvist

Spelet vänder där ESK ser ut att reda ut det hela och kan lyfta fram bollen igen, men där svaras det dock för ett individuellt misstag som kom att kosta. Gästerna får in bollen i offensiv box efter en frispark där KBK kan göra 0-1 genom Marcus Enström.

Foto: Kent Lundqvist

– Jag är såklart nöjd med hur vi agerar och uppträder på planen med en hög närvaro och bra prestation, men målet stör mig något otroligt, medger Norrström.

Efter en ganska trevande inledning av ESK och ett KBK som inte alls är så intresserade att ta offensiva risker blir det ganska intet sägande fotboll fram till den är dryga timmen spelad.

Foto: Kent Lundqvist

Då gör ESK två byten och ganska omgående så flyttas spelet fram och man kommer till flertalet lägen och avslut.

Foto: Kent Lundqvist

ESK gnuggar oh gnuggar med en absolut bra insats, men det är trubbigt i den sista delen bortsett från någon enstaka gång. Det gör att KBK kan hålla undan och vinna tre viktiga poäng i jakten på seriesegern.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi svarar för en svag inledning av den andra halvleken, men sedan lyfter vi oss och jag tycker vi samlar ihop till en kvittering, avslutar ESK-tränaren.

Enköpings SK – Karlbergs BK 0-1 (0-1)

Mål, 0-1 (43) Marcus Enström.

Publik: 122

Spelarbetyg ESK


Mohammed Ibrahim


Johan Lindgren


Mattias Rosell

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar