Imponerande vinst i premiären för ERK!

Foto: Kent Lundqvist

Damallsvenskan: Enköpings rugbydamer hade inga problem i premiären hemma mot Hammarby.

Det blev lite av kattens lek med råttan när ett ganska oprövat ERK spelade premiär hemma mot Bajen och lagkapten – Sara Lennvall var nöjd med vad matchen gav.

– Matchen gav ett kvitto på att vi redan nu har hittat vår struktur och att den ger ett bra utslag. Vi fick chansen att spela alla spelare för dagen och prova runt på de olika kombinationerna.

Matchbilden blev lite av långtidsparkering på offensiv planhalva och det var egentligen aldrig nära att ERK skulle släppa till något bakåt. Offensivt var det bra och ERK öste in poäng efter poäng, men det finna ändå saker som kan bli bättre.

– Självklart såg vi saker som vi behöver finslipa ytterligare på tills nästa helg. Trots stora siffror så gav aldrig Hammarby upp utan vi fick jobba hårt för flera försök där samtliga spelare drog sitt strå till stacken. Vi har fortfarande mer att ge och det ska bli intressant att se var detta lag kan sluta, avslutar Lennvall.

Enköpings RK – Hammarby IF 130-0

Poänggörare ERK: Emma Skagerlind 26, Tess Proos 20, Amanda Swartz 15, Emma Ytterbom 15, Clara Hammelev 12, Carina Trinh 10, Stina Marberg 10, Moa Larsson 7, Sara Lennvall 5, Linn Olforser 5, Elin Sterner 5.

Resultat & Tabell Damallsvenskan >>>

Lämna ett svar