Ikväll testas moralen i ESK Hockey!

Foto: Kent Lundqvist

ESK Hockey är inne i en mycket tung period av försäsongen och spelar ikväll hemma mot IFK Arboga.

Det intensifieras för ESK Hockey som nu ”bara” har 11 dagar kvar till seriepremiären hemma mot Hanviken den 16/9.

– Tätt på given såhär sista veckan med träningsmatcher för oss. Vi har valt att göra såhär och samtidigt få ett litet break med matcher veckan innan serien startar, berättar ESK-tränaren Robert Kimby.

Vad vill ni se i den här matchen?

– Vi går in i den här veckan med målsättningen att träna på att spela när förutsättningarna inte är optimala. Tycker laget har hanterat situationen bra den senaste veckan och har hållit trycket uppe på träningarna, berättar ESK-tränaren.

Sagt om motståndet:
Ett lag som ofta är med och hugger på en Allettan plats och har många bra och tuffa matcher mot ESK Hockey genom åren. Kommer säkerligen med en god portion revanschlusta från förra veckans förlust hemma. I laget spelar numera ikonen Conny Strömberg.

Senaste mötet:
IFK Arboga – ESK Hockey 1-2 (0-1,1-0,0-1)
Läs mer här >>>

Truppen:

ESK kommer till spel med det vi har plus att dem har lånat in en back från Göta (div.2) – Sebastian Båvensjö. ESK har ikväll ”bara” fem backar. – Jag känner Sebastian sen tidigare då jag hade honom i Bålsta och det är en ambitiös spelare med ett bra fjolår bakom sig, Tanken är att han enbart spelar matchen med oss, säger Kimby.

På frånvarolistan finns: HerculesÖlander Horn, Robin Nilsson, Fredrik Juhlin, Marcus Johansson, Dennis Näslund, Adam Lidström, Ludwig Ahlin och William Warging.

Pontus Hagman vaktar kassen och sen är tanken att Simon S:t Cyr står på fredag borta mot Lindlöven om inget inträffar.

Matchfakta:
ESK Hockey vs IFK Arboga.
19:00 Bahcoallen.

 

Veckans övriga träningsmatcher i Hockeyettan Östra*:

Östersund–Hudiksvall 2-1

För Östersunds del väntade sista träningsmatchen innan serien drar igång om en dryg vecka när Hudiksvall kom på besök. Även den matchen blev en jämn historia där lagen bytte chanser med varandra. Hemmalaget hade dock siktet inställt på seger och lyckades även vinna till slut. Matchen vanns med 2-1 efter att Axel Olsson och Anton Fält nätat för ÖIK och där Simon Lövgren reducerade i slutet av matchen för Hudiksvalls del. För Hudiksvalls del återstår en träningsmatch innan serien drar igång. På lördag när laget beger sig till Borlänge ishall för match mot förra säsongens kvalserielag.

Göta/Traneberg–Trångsund 2-1

Även Hockeyettan-nykomlingen Trångsund var i farten under tisdagskvällen. Laget mötte Göta/Traneberg från division två och föll med uddamålet. Detta var lagens andra möte på försäsongen och senast vann Trångsund med klara 5-1. Trångsund har en träningsmatch kvar innan seriespelet startar mot Visby/Roma nästa fredag. Innan dess ska laget ta sig an IFK Tumba på söndag i Stortorpshallen.

* Källa: Hockeyettan

Lämna ett svar