IK Nordia vann viktig streckmatch!

Foto: Kent Lundqvist

IK Nordia vann den så viktiga streckmatchen hemma mot Loke IBK U med 6-4 (2-2,2-0,2-2).

– Det var en konstig match eftersom Loke bara hade 1 avbytare, så dem stod ganska mycket stilla och lågt i försvaret, sen skicka dem bara upp bollen på två som kontra direkt dem fick bollen, berättar tränare Johan Lindh.

Det blev på många sätt en märklig match där Nordia dominerade stor, men hade svårt att koppla greppet i matchen målmässigt. Den första perioden slutar 2-2, men målchanserna och skotten går klart till hemmalaget. Samma visa i mellanakten, men nu gör Nordia 2-0 på gästerna och har ledningen med 4-2, den upplevs som kassaskåpssäker.

Loke skulle dock ställa en sista fråga då dem reducerar till 3-4 med 4,47 spelat av den sista perioden. Nordia svarar dock med att göra 5-3 ganska omgående genom Tim Rikard Buråker. När sedan Joakim Redlund gör 6-3 så är det över och Nordia vinner tillslut med 6-4.

Vi hade supermycket lägen och borde ha vunnit matchen med tvåsiffrigt, men vi visste på förhand att det skulle bli en konstig match så det var 3 poängen som var viktigast, avslutar Johan.

 

IK Nordia – Loke IBK U 6-4 (2-2,2-0,2-2)

Skott: 39-19 (12-7,15-4,12-8)

Målskytt, IKN: Joakim Redlund 2, Tim Rikard Buråker 2, Hampus Haraldsson, Joacim Svensson.


Resultat & tabell >>>

Lämna ett svar