IK Nordia tog inte chansen!

Foto: Kent Lundqvist

IK Nordia hade chansen att på riktigt hänga på lagen högre upp i tabellen i herrfyran, men den tog inte laget som föll borta mot Rasbo IK U med 4-10 (0-1,2-4,2-5).

Det var en viktig poängmatch när RIK och Nordia möttes i den 14:e omgången av herrfyran. Båda lagen skulle vid vinst hänga på mot toppen av tabellen och det var 3 poängs fördel inför matchen för hemmalaget.

– Aa, men dem där uppe är för bra, förstår inte hur dem lyckats förlora mot vissa lag.vi får sikta på att undvika kval, menar tränare Johan Lindh.

Det skulle bli en jämn första period där tillslut RIK kunde gå till periodvila i ledning med 1-0 efter mål av Marcus Gozzi med 17,27 spelat av matchen. Första halvan av mellanakten blir även den helt jämn dock är det hemmalaget som först utökar sin ledning till 2-0 genom Pontus Andersson innan Nordia reducerar till 1-2 genom Joakim Sundblad med dryga halva matchen spelad.

Bara 7 sekunder senare åker dock Nordias Sebastian Andreasson på en olycklig utvisning och det tar bara 23 sekunder för RIK att straffa Nordia med att göra 3-1 genom Anton Loklint. Ett klart energipåslag för hemmalaget som ganska omgående också utökar sin ledning till 4-1 genom Felix Jonsér.

Nordia ger dock inte upp detta på något sätt och kan jobba till sig en ny reducering då Joacim Svensson gör 2-4 med 35,11 spelat av matchen och det var match igen. Det som skulle komma att avgöra den här matchen sker med 41 sekunder kvar att spela av perioden då hemmalaget gör ett mycket psykologiskt 5-2 mål genom Mikael Hall.

Det baklängesmålet satte tydligen sina spår i Nordias spel och självförtroende för nu rasar det iväg under de första 9 minuterna av den tredje och sista perioden då hemmalaget gå fram till hela 10-2. Innan matchen är slut så snyggar Nordia till siffrorna efter mål av Sundblad och Daniel Hellén.

Dem var för bra den här dagen och vi vart trötta i sista perioden så det rann iväg lite för mycket. Vi försvarar oss bra och lyckas spela oss ur deras press, men vi har för dålig teknik så vi får aldrig tag i mottagningarna och slarvar i kontringarna när vi kommit ur pressen. Annars var det inte så mycket att säga, dem var bättre, summerar Johan.

 

Rasbo IK U – IK Nordia 10-4 (1-0,4-2,5-2)

Skott: 21-11 (6-2,5-3,10-6)

Målskytt, IKN: Joakim Sundblad 2, Joacim Svensson, Daniel Hellén.

Resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar