IK Nordia starkast i derbyt!

Foto: Kent Lundqvist

IK Nordia gick segrande ur derbyt på hemmaplan efter att ha vunnit mot Bålsta FBC med 4-2 (2-1,1-1,1-0) i herrarnas div.4.

Vi hade gjort vår läxa och läst på och fick betalt för det, konstaterar Nordia tränaren Johan Lindh.

Det blev en tempostark match direkt från start där det inte bjöds på mycket. Det var gästande Bålsta som tog ledingen i matchen genom Lucas Wetterstrand som gör 0-1 med 10.32 spelat.

Foto: Kent Lundqvist

Hemmalaget skulle dock få målskyttet att lossna och innan första perioden var över så hade Nordia vänt på matchen, 1-1 genom Joakim Sundblad och 2-1 genom Valentin Andersson.

Foto: Kent Lundqvist

I mellanakten så faller det två mål och det i spel fem mot fyra båda gångerna. Med 8,53 spelat så kvitterar Oskar Manninen när Fredrik Hellén sitter på botbänken och med 13,36 spelat så återtar Nordia ledningen genom Jouni Widberg när Bålstas Fredric Elofsson sitt på botbänken.

Foto: Kent Lundqvist

– En jämn och ganska tempo stark match i dom 2 första perioderna. Jag tycker vi följer vår matchplan bra och vet hur dom spelar så vi gör det svårt för dom att komma in i slottet som dom vill, förklarar Johan.

I den tredje och sista perioden är det mycket boll och skott på Bålsta, men Nordia förvarar sig bra och kan hålla undan och vinna derbyt med 4-2 efter att Fredrik Hellén fastställ slutresultatet i den tredje perioden.

Foto: Kent Lundqvist

– I tredje trycker dem på lite mer, men vi är bekväma i vårt försvarsspel och fortsätter att spela bra där och låter Bålsta få skjuta långt utifrån som vår målvakt räddar lätt. Framåt drar vi ner på tempot och spelar enkelt och skyddar vår ledning, när vi gör 4-2 känns det lugnt. Sen mötte vi ju Bålsta så vi visste att om det skulle vara en jämn match så skulle dem bli griniga och det vart dom, det var fel på domare, sekretariatet och oss, men det störde inte oss. Summasummarum så vann vi för vi hade gjort vår läxa på motståndarna. Plus till Eric (Cederholm) i målet och Freddan (Fredrik Hellén) som alltid producerar framåt och aldrig gör något misstag, avslutar Johan.

– Vi hade väldigt svårt att få ett etablerat spela på deras planhalva, och vårat försvarsspel var inte 100%, man gick dit 80-90% och då vinner man inte sådana här matcher, sen så storspelade deras målvakt, han hade turen på sin sida den här dagen. Sen så blev de tyvärr rätt mycket fokus på domarna och de måste vi försöka jobba bort även fast dem är dåliga, säger BFBC spelaren Fredric Elofsson

 

IK Nordia – Bålsta FBC 4-2 (2-1,1-1,1-0)

Skott: 17-32 (8-11,6-10,3-11)

Målskyttar,
IKN: Fredrik Hellén 2, Joakim Sundblad, Valentin Andersson.
BFBC: Lucas Wetterstrand, Oskar Manninen.

Resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar