IK Nordia sekunder från att ta poäng av tabellettan!

Foto: Kent Lundqvist

IK Nordia fortsätter att spela bra i herrfyran och var också mycket nära att ta poäng av tabellettan Alunda IBF, men fick tillslut se sig besegrade med 6-8 efter en tung sista period.

– Matchen var bra och jämn i spelet. Vi gör många bra saker och spelar bra, sen har dom 3-4 väldigt duktiga spelare från deras a-lag (div.1) så när dom får tryck så får vi kämpa men gör det bra, berättar tränare Johan Lindh.

Matchen är helt jämnt den första perioden där gästerna tar ledningen två gånger om, men Nordia kommer tillbaka och kvitterar genom David Mörtberg och Tim Rikard Buråker vilket ger 2-2 efter 20 spelade minuter.

I mellanakten är det fördel hemmalaget som tar ett litet grepp om matchen efter att Daniel Hellén gjort 3-2 och Jouni Widberg 4-2. Gästerna kommer dock tillbaka sent i perioden och reducerar till 3-4 genom Martin Storäng.

Det gav ett energipåslag för AIBF som kommer ut starkt i den tredje och sista perioden med att kvitterar till 4-4 redan efter dryga minuten spelat genom Tima Randberg. Nordia skulle dock svara med 5 minuter spelat då Daniel Hellén gör sitt andra mål i matchen vilket betyder 5-4.

Gästerna skulle dock vända på matchen och har ledningen med 6-5 med knappa sex minuter kvar att spela av matchen. Nordia kraftsamlar och lyckas kvittera till 6-6 med 2,34 kvar att spela. Det ser ut som att hemmalaget skall kunna snyta med sig en poäng, men under den sista matchminuten kommer 6-7 och även 6-8.

– Tråkigt att vi förlorar med tanke på att det var så lite tid kvar när dem gör 6-7. Det är väl det enda vi gör dåligt i matchen, under den sista minuten då vi blir väldigt passiva, men det får vi väl träna på och ta lärdom av, summerar Lindh.
 

IK Nordia – Alunda IBF U 6-8 (2-2,2-1,2-5)

Målskytt, IKN: Daniel Hellén 2, David Mörtberg, Tim Rikard Buråker, Jouni Widberg, Joakim Sundblad.

Resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar