IK Nordia gjorde vad dem skulle!

Joakim Redlund gjorde fyra mål när Nordia vann. Foto: Kent Lundqvist

IK Nordia tog en programenlig och viktig seger då laget hemmabesegrade Storvreta AIK med 11-4 (3-1,5-1,3-2) i herrfyran.

På förhand en match som Nordia bara skulle vinna då man ställdes mot tabelljumbon SAIK. Även om Nordia gör 1-0 genom Hampus Haraldsson framspelad av Daniel Hellén redan efter 2,19 och 2-0 genom Daniel framspelad av David Mörtberg med 4,28 spelat av matchen så var det siffror som kunde varit annorlunda om inte hemmakeepern – Pontus Palmqvist svarat för en räcka frilägesräddningar.

Foto: Kent Lundqvist

Gästerna som spelade lågt med 4 spelare och lämnade en spelare offensivt för att gå på kontringar lyckas tillslut överlista Pontus och reducera till 1-2 genom Andreas Fredlund innan Jouni Widberg hittar en fristående Joakim Redlund i slottet och han gör 3-1 vilket står sig in i periodvilan.

Foto: Kent Lundqvist

Egentligen ingen bra period av oss där Pontus i målet är bra och räddar oss flera gånger, men tar oss ändå ur den i ledning med 3-1 vilket är bra, menar tränare Johan Lindh.

I mellanakten stänger Nordia matchen tidigt då hemmalaget går fram till ledning med 6-1 efter två mål av Mörtberg och ett av Redlund.

Foto: Kent Lundqvist

Gästerna fortsätter att spela med en lämnad spelare offensivt som inte alls deltar i det defensiva spelet och man lyckas genom det reducera till 2-6 genom Fredlund innan Nordia svarar med att göra 7-2 genom Redlund och ett snyggt solo mål till 8-2 av Fredrik Hellén.

Foto: Kent Lundqvist

Matchen var såklart över och den tredje och sista perioden blir en transportsträcka mot slutsignalen som säkerligen var efterlängtad av gästerna som gör två snabba mål inledningsvis genom Linus Angedal och Fredlund till 4-8. Men sedan kopplade Nordia på igen och gör tre mål genom Redlund, Mörtberg och Fredrik Hellén innan matchen var slut.

Foto: Kent Lundqvist

– Det vart bra tillslut. Efter den svaga första perioden så började vi löpa mer och skapade mer rörelse offensivt vilket gav utdelning, summerar Johan.

 

IK Nordia – Storvreta AIK 11-4 (3-1,5-1,3-2)

Skott: 36-20 (12-9,12-6,12-5)

Målskytt, IKN: Joakim Redlund 4, David Mörtberg 3, Fredrik Hellén 2, Hampus Haraldsson, Daniel Hellén.

Räddningar IKN: 20 (9-6-5) 83,3 %


Resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar