IK Nordia avgjorde med sekunder kvar!

Hampus Haraldsson tvåmålsskytt mot TIBK. Foto: Kent Lundqvist

IK Nordia hade koll på hemmamatchen i herrfyran mot IS Saga och kunde med ett sent avgörande vinna med 6–4 (3-1,1-1,2-2.

Det var en jämn match, men där vi hade lite tur på vår sida och kunde göra något lätt mål i första perioden, berättar tränare Johan Lindh.

Det blev en mållös första del av första perioden, men sedan lossande matchen. Det var gästernas Joel Kallryd Karlsson som öppnade målskyttet med att göra 0–1 med 11,56 spelat. Nordia sparkar sedan igång och kan innan periodvilan vända på matchen och är i ledning med 3–1 efter mål av Hampus Haraldsson, David Mörtberg och Joacim Svensson.

Mellanakten kantades av en del utvisningar, men även två mål. Saga reducerade till 2–3 genom Samuel Andersson, men Svensson såg till att det fortsatt var en tvåmålsledning för Nordia inför den tredje och sista perioden när han gör 4–2 med 52 sekunder kvar av perioden.

I den tredje perioden avgör Haraldsson matchen med sitt andra mål i matchen då han gör 5–2 med 9,16 spelat av perioden. Saga skulle förvisso ställa en sista fråga då man reducerar två gånger om och har 4–5 med dryga fem minuter kvar att spela av matchen.

Hemmalaget har dock bra koll på händelserna och kostar på sig att missa en straff med 38 sekunder kvar av matchen men det skulle ringa ändå 12 sekunder senare då Joakim Sundblad fastställer slutresultatet till 6–4.

Tyckte jag vi kunde spela av matchen med bra kontroll på grejerna. I sista perioden så drog vi faktiskt ned på tempot när vi hade bollen och lirade med ett stort lugn, ibland för lugnt för deras heta chanser uppstod när vi slarvade med bollen. Dom gjorde 4 ”brunnkar” mål där dem sköt på folks ryggar och klubbor in i mål, annars hade dem inte så mycket framför vårat mål. Bra målvaktspel och bra försvar gjorde att vi vann trots att vi inte var som bäst, summerar Johan.

IK Nordia – Tierp IBK 6-4 (3-1,1-1,2-2)
Skott: 19-23 (6-8,9-8,4-7)

Målskyttar IKN: Joacim Svensson 2, Hampus Haraldsson 2, David Mörtberg, Joakim Sundblad.

Publik: 56

Resultat & tabell >>>

Lämna ett svar