Idag startar kvalserien för BHC!

Foto: Kent Lundqvist

Bålsta HC som tvingas att kvalspela för att eventuellt ha chansen att hänga kvar i Hockeytvåan ställs mot svåra lag och börjar idag borta mot Lidingö Vikings HC.

Det står klart att BHC får en svår kvalserie att spela för att klara nytt kontrakt i div.2 till kommande säsong. Helt klart är att div.3 laget Sudret från Gotland är klara för spel i div.2 kommande säsong efter att ha vunnit Alltrean ganska komfortabelt.

BHC får då möta tre lag i en kvalserie med start idag borta mot Lidingö Vikings HC. De fyra lag som gör upp om två platser är Lidingö Vikings HC (2:a i Alltrenan), Södertälje Pojkarna AIF (3:a i Alltrean) och vinnarna i playoff – FOC Farsta.

– Alla lagen i kvalet kommer nog vara som mest taggade när dem möter oss som kommer uppifrån, menar tränare Fredrik Stenberg.

Ni har haft ett ganska långt uppehåll sedan serien avslutades, hur har ni använt den tiden?

– Vi hade en vecka ledigt efter serien var slut för att hämta lite energi inför kvalet. Denna vecka har vi jobbat hårt och det har sett riktigt bra ut på träningarna och stämningen är på topp trots sitsen vi satt oss i, berättar Fredrik.

Vad tror ni om dagens match?

– Spännande att se hur motståndet är idag och viktigt med en bra start i kvalet, avslutar Fredrik.

Spelaren Adrian Sjöqvist håller med och ser fram emot att det drar igång.

– Ja att det blir tufft och man är medveten om att alla andra lagen kommer vilja slå oss som kommer ifrån 2:an. Vi har pratat om att alla måste jobba hårt och hela tiden vara noggranna! Har inte alls koll på Lidingö, men om de knackar på dörren till Div.2 så borde de nog va lika vassa som några andra lag vi mött den här säsongen. Men vi har bra chanser att greja det här känns det som, menar Adrian.

 

Lämna ett svar