Idag ställs Lokomotiv på prov!

Loket får klara sig utan Mikael Bodin idag. Foto: Kent Lundqvist

Lokomotiv Grillby IBK har 29:e raka seriesegrar, men frågan är om det blir den 30:e? Idag kommer IK Sirius FBC på besök för att sätta tabellettan på prov, båda lagen är obesegrade så här lång i herrtrean.

Väntans tider är över! Det är efter lite dryga veckans uppehåll äntligen dags för toppmatchen Loket vs Sirius, men det är inget uppskattat uppehåll som varit.

–  Vi har haft i stort sett fullt manskap på träningarna och har gått och väntat på att få spela denna match. En veckas uppehåll har ju inte varit bra för någon. När säsongen är igång så vill man spela, menar tränare Anders Iggström.

Det kommer bli en tight match, det är ingen fråga. För hemmalaget finns det ett par spelare att hålla rätt på.

– Vi måste gå ut och spela vårt spel och inte ge dem något extra utrymme. Dem kommer med två killar som har rutin från Superligan, så vi måste ha full fokus redan på uppvärmningen så vi inte ger bort något enkelt i början av matchen, berättar Anders.

Inte många timmar kvar till drabbningen, hur går tankarna nu och vad kommer avgöra?

– Vi leder serien och är obesegrade medan Sirius, med två flyttade matcher, ligger på en fjärdeplats, även de obesegrade. Det bör bli en tät match där individuella prestationer kan komma att fälla avgörandet, avslutar Anders.

Matchfakta:
Lokomotiv Grillby IBK vs IK Sirius FBC, Herr div.3: 7:e omgången.
12:00 i Nordiahallen.

Senaste resultat LGIBK:
6-0 borta mot Lamadjurets AIBC.

Nyheter i truppen:
Ställer en stark uppställning på benen med endast Micke Bodin borta på äventyr.

Sagt om motståndet:
Obesegrad tabellfyra med två matcher mindre spelade. Har inte spelat match sedan den 20/10 då man bortabesegrade Björklinge BK U med 9-5. Svårt att bedöma laget då dem mönstrar olika varje omgång, men med all säkerhet kommer det vara ett snabbt och ungt spelande lag. Samma lag är just nu 4:a i Juniorallsvenskan. Två har spelat i Superligan: Målvakten (nr80) Andreas Strömstedt och sextonåriga löftet Filip Eriksson (nr19) som gjort 4 matcher denna säsong och gjort 1 mål och 1 assist!


Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar