Idag kastar det loss i Bålsta!

Kim Amb & Daniel Ståhl Foto: Kent Lundqvist

Friidrott: Bålsta och Gröna Dalens IP samlar idag stora delar av svenska eliten i kastgrenarna.

Idag lördag gör Sveriges bästa spjutkastare Kim Amb från Bålsta säsongsdebut i samband med Vårkastet på hemmabanan Gröna Dalens IP.

Kim hade en lysande säsong 2020 med sitt nya personbästa på 86.49 som höjdpunkt. Detta föranledde SOK att ge Kim en biljett till OS i Tokyo redan i vintras.

-Hans form är väldigt bra. Kim har varit stabil i kastningen i vår . Så jag kan säga att vi verkligen ser fram emot den här årsdebuten, säger Kims tränare och tillika pappa, Björn Amb

Motstånd i tävlingen bjuds bla. av Jiannis Smalios, Eskilstuna, Jakob Samuelsson från Hässelby och Växjös Sebastian Thörngren, samtliga finnkampskastare de senaste åren .

Vårkastet är också premiär för den nystartade kastserien Viking Throwing Tour. Den första av fyra deltävlingar. De övriga är:

6 juni Kringelkastet, Södertälje

10-11 juli Bottnarydskastet,Bottnaryd

12 september , Hässelbykastet, Hässelby

Förutom manligt spjut blir kvinnlig kula en intressant gren där Hässelbys Axelina Johansson (17.50) och spårvägens Sara Lennman (17.49) . De båda träningskamraterna kommer med nysatta personbästa från Europacupen i vinterkast i Split gångna helgen. Resultaten placerar dom som fyra och femma genom tiderna i den svenska statistiken.

I manlig slägga gör Hässelbys Ragnar Carlsson en intressant start då han kommer med ett nysatt personbästa på 75.69 . Närmaste utmanare är Karlstad-Götas Oscar Vestlund som började säsongen med 70.31 i Växjö för några veckor sedan och vars for är uppåtgående.

Kvinnliga släggan ser ut att bli en duell mellan Hammarbys Grete Ahlberg(68.91) och Ullevis veteran Tracey Andersson som gör säsongsdebut men har ett personbästa på 70.29

I damdiskus deltar Uppsalas Vanessa Kamga . Med sitt personbästa på 60.01 är hon andra svenska genom tiderna över 60 meter i diskus.

Lämna ett svar