Idag drar kvalspelet igång!

EHF laddar för kvalspel. Foto: Kent Lundqvist

Enköpings HF spelar idag den första kvalmatchen i bäst av tre borta mot Norrköpings Kvinnliga IK.

Kvalspelet startar idag söndag kl.15.00 borta och returen spelas 14:00 den 22/4 hemma i Idrottshuset. En eventuell avgörande tredje match spelas onsdagen den 25/4 hemma i Idrottshuset.

Foto: Kent Lundqvist

Förutsättningarna är enkla, det spelas om en plats i div.1 nästa säsong och det är ingen nyhet med just kvalspel och viktiga matcher för EHF.

– Nej det är ju tredje kvalet på fyra säsonger för oss, så där känner vi oss trygga och vi har ju dessutom bevisat under säsongen att vi klarar av pressen av att spela just den här typen av vinna eller försvinna matcher, menar tränare Ken Hornö.

NKIK som slutade 2:a i sin div.2 serie vann sitt playoff spel mot Uppsala HK i två raka matcher och kommer säkerligen med en hygglig tuppkam inför kvalspelet.

– Det är ett lag som vi har största respekt för, men för oss gäller att fokusera på vårt spel och göra det vi kan och försöka hitta vår högsta nivå, säger Ken.

Vad kommer avgöra det här kvalet?

– Jag tror att det som kommer avgöra är om vi kan hitta den nivå vi vill i matcherna och att vi kan hålla vårt tempo, så skall det kunna fälla ett stort avgörande till vår fördel, avslutar Ken.

Just det defensiva spelet såg mycket bra ut i genrepet borta mot Rosersbergs IK och en av de tongivande spelarna var Matilda Widén som är tillbaka på en ruskigt hög nivå efter sin långtidsskada.

Försvarsresen Matilda Widén redo att sätta klorna i NKIK. Foto: Kent Lundqvist

– Ja det känns bra och det börjar närma sig med tajming och spelet i övrigt. Försvarsspelet och tempot skall vara i fokus om vi skall vinna det här kvalspelet. Vi är otroligt taggade inför uppgiften och jag tror inte det finns någon risk alls för att vi inte skall vara i rätt stämning för att ta oss ann uppgiften mot ett bra NKIK, menar Matilda.

Norrköpings KIK vs Enköpings HF 15:00 i Mässhallen A.

 

Lämna ett svar