I takt med utvisningarna regnade in tappade EHF matchen?

Kostsamma utvisningar för EHF fällde avgörandet. Foto: Kent Lundqvist

Enköpings HF stod upp i dryga 40 minuter hemma mot Kungsängens SK i herrarnas div.1, men i takt med att utvisningarna regnade in tappade hemmalaget matchen och föll tillslut med hela 21-39 (13-16).

Det blev så tyvärr och vi orkade inte hela vägen då vi chansade och spelade hårt på lite folk, konstaterar tränare Tomas Wigh.

EHF startar matchen med att överraska gästande KSK, en dubbel punktmarkering som omgående ger utdelning i form av ledning med 2-0 och 3-1 innan KSK jämnar ut det hela.

Foto: Kent Lundqvist

Lagens följs sedan åt i en mycket energi full halvlek där vi får se hemmalagets Gustav Johansson göra sin bästa hemmamatch för året med bra skytte och bra defensivt spel. I KSK får vi avnjuta Simon Anderssons delikatesser från sin högerkantsposition och i kontringsspelet där han firar stora triumfer.

Foto: Kent Lundqvist

Lagen följs åt fram till 8-8 med knappa kvarten spelad, då åker EHF på en kostsam utvisning. KSK är snuskigt effektiva och tydliga i sitt övertalsspel och gör 3-0 (8-11) som även blir 8-12 innan hemmalagets David Mellberg gör nästa mål för EHF.

Foto: Kent Lundqvist

Den sista delen blir bra igen för hemmalaget som vinner de sista 12,21 med 5-4 och i halvtid är det därmed underläge 13-16 och EHF är med i matchen.

Foto: Kent Lundqvist

Under dem första 10 minuterna av den andra halvleken är det fortsatt bra spel av EHF som har ett litet momentum i matchen vid ställningen 17-21. Då missar man chansen att krypa närmare, ett bra uppsatt spel slutar med ett jätteläge på kanten men utspelet slarvas bort och omgående så har hemmalagets målvakt – Heval Remazan chansen med öppet mål från eget mål, men bollen studsar utanför.

Foto: Kent Lundqvist

Istället drar hemmalagets Anton Sörman på sig sin tredje utvisning och får lämna matchen och återigen visar KSK klass i övertalsspelet. Gästerna tar ett stadigt grepp om händelserna och gör 7-0 på hemmalaget och det är hela 17-28 innan hemmalagets Albin Sandell gör nästa mål för EHF.

Foto: Kent Lundqvist

Matchen är såklart körd och även om EHF aldrig ger upp och krigar in i det sista så var det ett bättre KSK som vann rättvist – tillslut.

Foto: Kent Lundqvist

All heder till EHF som verkligen ger det här en chans med olika taktiska grepp, men tillslut så är det vår bredd i laget som avgör då vi kan gå runt på hela bänken, säger KSK tränare (fd EHF) Pierre Grubbström.

All heder åt grabbarna som verkligen ger allt hela vägen, men som sagt så var det utvisningarna som kostade oss matchen. Vi möter ett bra lag och skall inte skämmas över förlusten. Det är många som kliver fram idag och visar prov på bra prestationer och en vilja att vinna matcher, den första segern är inte långt borta, summerar EHF tränare Thomas Wigh.

Enköpings HF – Kungsängens SK 21-39 (13-16)

Målen,
EHF: Gustaf Johansson 6, Erik Widén 4, Marius Brudvik Norell 3, Pontus Ramström 3, Albin Sandell 2, Anton Sörman, William Eriksson, David Mellberg.

KSK: Gustav Odeheim 8, Simon Andersson 7, Adam Lindblom 6, Mattias Waltin 4, Anton Selander 4, Felix Bergendorff 3, Markus Kvarnefalk 3, Jim Gavelfält, Joakim Van Leeuwen, Joel Eneroth Ädel, Marcus Söderberg.

Räddningar:
EHF: 14 (7) 26,4 %
KSK: 6 (2) 22,2 %

Publik: 205

Spelarbetyg EHF:


Gustaf Johansson


Marius Brudvik Norell


Heval Remazan

Övriga resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar