Hörna fällde avgörandet i derbyt.

Foto: Kent Lundqvist

Fotboll: Det blev tillslut en hörna som avgjorde derbyt mellan Knarrbackens FC P14 och ESK.

– Det var en bra match mot ett bra lag och vi är ändå ganska nöjda med att stå upp så här bra på den här nivån som är ny för oss, menar KFC-tränaren Gavin Noft.

– Vi möter ett mycket bra spelande lag och det är kul att få mäta sig mot ett spelande lag som KFC, säger ESK-tränaren Pelle Johansson.

Det blev som väntat en tight och tuff batalj när KFC & ESK drabbade samman på Gröna Dalens IP. Hemmalaget öppnade matchen bästa och redan i den 5:e minuten har man ett bra läge att ta ledningen, men gästernas målvakt svarar för en bra frilägesräddning.

Foto: Kent Lundqvist

KFC fortsätter sedan att vinna boll högt upp i banan med ett bra presspel och det kommer bra instick o boxen, men avsluten håller dock inte samma klass som spelet.

Foto: Kent Lundqvist

ESK får ägna sig åt att spela omställningsfotboll och skapar också ett par chanser att ta ledningen. På just en sådan kommer det ut en högerhörna i 13:e matchminuten som blir farlig. Bollen landar mitt i boxen till en fristående spelare som dock nickar mitt på hemmakeepern.

Foto: Kent Lundqvist

I slutskedet av den första perioden slarvar KFC i defensiven och bjuder på 0-1 och precis innan visslan så kommer även 0-2 efter ett bra och långt inkast som tillslut kan nickas i mål.

Foto: Kent Lundqvist

I den andra perioden blir det mer jämnt spel. Ganska omgående så tilldöms KFC en straff. Pang upp i krysset otagbart till 1-2.

Foto: Kent Lundqvist

ESK svarar ganska omgående med att skapa en jättechans, men avslutet går i stolpen och ut igen. Målramen skulle även gäcka hemmalaget som har en kanon i ribban, ned på mållinjen och ut igen innan den rensas bort av en back.

Foto: Kent Lundqvist

KFC skulle få till en kvittering i slutskedet av perioden. En bra boll in i boxen från högerkanten landar hos en fristående spelare som nickar in rättvisa 2-2.

Foto: Kent Lundqvist

Den tredje och sista perioden blir ganska jämna och bra, men det var KFC som satt i förarsätet. Med 57 minuter spelat så får vi sen kanon gå via målvakten och i mål till 3-2 för hemmalaget.

Foto: Kent Lundqvist

Det var också mycket nära 4-2 ett flertal gånger efter bra spel och tryck mot ESK målet som fredas med bravur.

Foto: Kent Lundqvist

ESK sticker då och då upp på omställningar och på just en sådan får vi se ett instick och ett friläge som renderar i en kvittering till 3-3 mitt i KFC pressen.

Foto: Kent Lundqvist

Med knappa 4:a minuter kvar kommer avgörandet i derbyt. En bra slagen vänsterhörna dimper ned hos en borttappad ESK spelare i boxen och 3-4 är ett faktum.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi gör en mycket bra första period och att vi är under med 0-2 kändes inte speciellt rättvist sett till spelet och de chanser som skapades. Den andra blir klart sämre, men vi gör två bra mål och tar oss in i matchen igen. I den tredje kan jag tycka att det är vi som för matchen, men de är bättre på att ta vara på sin chanser och det avgör det här derbyt, konstaterar KFC-tränaren Gavin Noft.

– Vi är kanske inte det bästa laget idag, men vi har killar med mycket hjärta och en hel del fina individuella prestationer. Vi har stora problem med deras höga och bra presspel, KFC är riktigt bra där och spelar bra som ett lag. Vi tar vara på de flesta chanser som vi skapar och är effektiva och framför allt så är vi bra på de fasta situationerna och det avgör till vår favör idag, avslutar ESK-tränaren Pelle Johansson.

Knarrbackens FC – Enköpings SK 3-4 (0-2,2-0,1-2)

Lämna ett svar