Hopplöst för Fanna BK.

Det var hopplöst för FBK att hitta fram till en trepoängare. Foto: Kent Lundqvist

Fanna BK fick ”bara” med sig en poäng hemma mot Bälinge IF i herrfyrans 18:e omgång.

Nej det studsar verkligen inte med för FBK just nu och i mötet med BIF får man dessutom bara skylla sig själva. Hemmalaget startar matchen riktigt bra och de första 30 minuterna kan var det bästa jag sett laget spela denna säsong.

Jakob Smedlof var på spelhumör i den första halvleken. Foto: Kent Lundqvist

– Jag kan bara hålla med, det var bra i alla delar och det gav ju också resultat, konstaterar FBK-tränaren Göran Westerberg.

FBK rivstartar matchen och kommer i våg efter våg av bra uppbyggda anfall där man visar prov på bra delaktighet och spelbarhet. I den 9:e minuten så tilldöms hemmalaget en frispark precis utanför straffområdet och den borrar Stefan Jansson upp i krysset med sin fruktade vänsterfot till 1-0 bakom en chanslös Hugo Åhma i BIF målet.

Stefan Jansson (tv) grattas av Rami Abbas efter frisparksmålet. Foto: Kent Lundqvist

FBK fortsätter sedan att trycka på och gästande BIF får knappt låna bollen. I den 16:e minuten slår Jakob Smedlof en bra högerhörna som Rami Abbas kommer först på med pannan, men nicken stryker precis utanför Åhlunds högra stolpe.

Rami Abbas nickar: Foto: Kent Lundqvist

Fyra minuter senare var det dags igen för en högerhörna. Smedlof slår den lika bra och på en andraboll drar William Thuuri till på volley vilket tvingar Åhlund till en bra räddning, men på returen trycker Markus Thorell påpassligt in 2-0.

Markus Thorell påpassligt framme på retur. Foto: Kent Lundqvist

Hemmalaget har total kontroll på matchen och gästande BIF har inget att sätta emot. Tyvärr så renderar det i en smula nonchalans i hemmalaget som i den 42:a minuten slarvar i ett uppspel och det hela slutar med en frispark i bra läge för BIF som reducerar till 1-2.

Onödigt baklängesmål i slutskedet av första halvlek. Foto: Kent Lundqvist

– Synd att vi skall avsluta en så bra halvlek på det viset, men nu får vi höja oss till andra halvlek, menar FBK-tränaren.

Så blev det inte! FBK får problem att koppla på spelet igen och nu blir det böljande och ganska dålig fotboll i 45 minuter med en hel del känslor, framför allt en massa gnäll på domslut från gästerna som drog ned upplevelsen enormt. Det var dock en matchbild som passade BIF bäst.

Gnäll-gnäll och gnäll. Foto: Kent Lundqvist

Det skapas dock inga heta chanser och matchen ser ut att sluta med 2-1 seger för hemmalaget. Med 6 minuter kvar att spela så kommer kallduschen. Bolltapp på mittplan och ett uselt hemjobb ger BIF en frispark i bra läge – igen! Det slutar med en nickskarv som ställer hemmakeepern Hampus Andersson och det är kvitterat till 2-2.

BIF kvitterar i slutskedet av matchen på en nickskarv. Foto: Kent Lundqvist

Avslutningen av matchen blir ganska odramatisk och det hela slutar med delad pott.

– Jag kan inte riktigt förklara vad som händer, men det är inte bra. Vi hittar inte in i matchen och spelet igen, spelet blixtrar till då och då men när vi skall sätta tryck i den sista delen av anfallen så saknas den där sista skärpan, tyvärr, summerar FBK-tränaren Göran Westerberg.

Fanna BK – Bälinge IF 2-2 (2-1)

Målskyttar FBK: Stefan Jansson, Markus Thorell

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar