Hoppet lever för BHC!

Foto: Kent Lundqvist

Bålsta HC har fortsatt en liten chans att klara nytt kontrakt i Hockeytvåan efter seger hemma mot Spånga IS

Det här var hemmalagets match från start till mål även om det dippade en smula på vägen. Det var backarna Niklas Östlund & Robert Olofsson som visade vägen i först perioden med att ge BHC ledningen med 2-0.

Foto: Kent Lundqvist

I mellanakten så kommer dippen och gästernas Carl Svartling får reducera i spel fyra mot fyra och sedan även kvittera till 2-2 med knappt halva perioden spelad. Då samlar sig BHC och innan perioden är slut så är ordningen återställd efter att Gordy Bonnel gjort 3-2 och Ludwig Ahlin 4-2 inom loppet av 82 sekunder!

Foto: Kent Lundqvist

I den tredje och sista perioden är det fortsatt mycket BHC som har full koll på händelserna och det är mer spännande i den match som samtidigt spelas mellan Flemingsbergs IK och Värmdö HC där det är ett måste att Värmdö tar poäng för att hoppet om att slippa kval för BHC skall leva, den matchen leder FIK i detta läge med 3-1. VHC skulle dock komma tillbaka och reducera, kvittera och vinna med 4-3 på overtime.

Foto: Kent Lundqvist

BHC skulle också måla in den tredje perioden och det är Viktor Brokvist som fastställer slutresultatet till 5-2 i spel fem mot fyra vilket betyder att BHC fortsatt har chansen i sista omgången borta mot Gimo att säkra ett kontrakt i div.2 utan kvalspel.

Foto: Kent Lundqvist

– Skönt med vinst och fortfarande chans till att slippa kval. Även idag jobbar vi hårt hela matchen, även om vi spelmässigt gör det sämre i 2:a peridoen så jobbar vi hårt hela matchen och är värda 3p, säger en nöjd tränare – Fredrik Stenberg.

Bålsta HC – Spånga IS 5-2 (2-0,2-2,1-0)

Skott: 40-16 (16-7,12-6,12-3)

Målskyttar BHC: Niklas Östlund, Robert Olofsson, Gordy Bonnel, Ludwig Ahlin, Viktor Brokvist.
Utvisningar: 6 (2:2:2) – 10 (2:4:4)

Publik: 95

Övriga matcher & tabell >>>

Lämna ett svar