Hoppas på nya poäng.

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings SK åker norrut för match mot Selånger FK. Tränaren Lovisa Delby hoppas att storvinsten mot Bälinge (6-0) i förra omgången har fått igång målskyttet.

– Vi vet att vi kan göra mål och nu ska det funka på nytt även om motståndet är tuffare. Tycker det finns goda chanser till nya poäng.

Anfallaren Kajsa Hall-Wistling gör comeback efter en knäskada.

– Det visade sig var en lättare meniskskada och det lutar åt att hon bildar anfallspar med Cheyenne Spade, säger Delby.

Vad blir viktigast för er i matchen?

– Att vi är noga i försvarsspelet. Selånger är starka på centrala mittfältet så där blir det tufft. Gäller att vi står upp bra där.

Amerikanskan Cheyenne Spade gjorde fyra mål mot Bälinge och visade stigande form.

– Hon blir bättre och bättre och har fått mer tempo i sitt spel. Mycket kvick med bollen vid fötterna men kan bli snabbare i passningsspelet, säger ESK-tränaren.

25-åriga nyförvärvet, ursprungligen från Pennsylvania, har gjort sju mål i serien och tre i Svenska Cupen.

– Lovisa såg mig träna med IK Uppsala i våras och lockade mig över till ESK. Jag trivs mycket bra här och fick ett fint välkomnande av klubben. Jag bor i Uppsala så det är ett lagom avstånd till träningarna.

Hon ser inte sig själv som en naturlig målskytt.

– Nej, jag har alltid varit mer av en framspelare. I college hade jag oftast en roll som offensiv mittfältare men det är roligt att spela på topp. Mitt mål som fotbollsspelare har alltid varit att ha kul på planen och det har jag just nu.

Matchfakta:
Selånger FK vs Enköpings SK, Dam div.1, 8:e omgången.
14:00 på Selånger IP.

Nyheter i truppen:
Läs ovan.

Sagt om motståndet:
Selånger ligger på 5:e plats i serien med 12 inspelade poäng tack vare fyra segrar. Tre av dem har tagits på hemmaplan och där har man 10-0 i målskillnad. Bästa målgörare är Olivia Wänglund på fem fullträffar.

Övriga matcher & tabell >>>

 

2 Responses to Hoppas på nya poäng.

Lämna ett svar