”Hoppas att Enavallen kommer att lysa lite extra för oss idag”!!

Foto: Kent Lundqvist

Det står idag en ny sexpoängsmatch på agendan för Enköpings SK som spelare hemma mot ett svårspelat Avesta AIK i Damettans 17:e omgång.

– Ja som sagt Avesta är svåra att ta hål på vilket vi är väl medvetna om. Våra träningar denna vecka har dels haft tonvikt i vår speluppbyggnad och spelvändningar, där vi vet att vi kommer ha chans till mkt och stora ytor på kanterna. Vi behöver nyttja detta och slå mycket inlägg, menar ESK-tränaren Lovisa Delby som fortsätter:

– Vi har även lagt en hel del träning på spelet i sista tredjedelen i att komma till avslut både i ett trångt och grötigt straffområde men även ta avslut en bit utifrån. Något som blir viktigt är att ha stort tålamod hela matchen igenom, det kan vara 1 enda mål som behövs för att vinna matchen och då måste vi fortsätta tro och jobba för det även vid eventuellt 0-0 i minut 75.

Vad kommer att avgöra denna batalj?

– Avgörandet blir att ha tålamod och tro på att vi slutligen kommer att få hål på dem, men att avslut måste tas i både helchanser och halvchanser. SAMTIDIGT som vi måste vara väldigt uppmärksamma på deras kontringar med långa bollar upp till snabb och rejäl forward som inte på något sätt är ofarlig. Hoppas att Enavallen kommer att lysa lite extra för oss idag, avslutar Lovisa.

Sagt om motståndet:

Jagar närmast bakom endast 2 poäng bakom ESK i tabellen och under degraderingsstrecket. Precis som ESK -25 på kontot, men gör otroligt lite mål. Har bara mäktat med 14 mål på 16 spelade omgångar och det är bara Korsnäs och Bälinge som är sämre. Kommer med 7 raka matcher utan vinst.

Nyheter i truppen:

Cheyenne Spade är avstängd med tre gula kort, Ett par ytterligare spelare som är osäkra pga. känningar, men i ESK lägret hoppas och tror man att de flesta kommer att kunna spela.


Senaste mötet med Avesta:

Förlust för ESK med 0-1 (0-1).
Läs mer om den matchen här >>>

Matchfakta:
Enköpings SK vs Avesta AIK, Dam div.1, 17:e omgången.
15:00 på Enavallen.

Övriga matcher & tabell >>>

Lämna ett svar