Högdramatiskt derby på Korsängen!

Tight derby fick ett snöpligt slut. Foto: Kent Lundqvist

Ett näst intill fullsatt Korsängen bjöds på ett stekhett derby mellan topplagen Syrianska FF och Södra Trögds IK där små – mycket små marginaler tillslut avgjorde.

Fredag kväll en bit in i september och matchstart 19:00 samlade massor av folk som ville se drabbningen i derbyt mellan topplagen SFF vs STIK. Båda lagen hade massor att spela om. SFF jagar serieseger och STIK en pallplats, men framför allt behålla sin titel som obesegrade derbykungar.

Foto: Kent Lundqvist

Det var också påtagligt under de första 45 minuterna att det var stundens allvar med två lag som försökte hålla ihop det och minimera ytor för sina kombattanter. Detta gjorde att den första halvleken blev tillknäppt.

Foto: Kent Lundqvist

Det skulle dock skapas chanser åt båda hållen. Det är STIK som tar ett initialt kommando i matchen, men med fem minuter spelat blir man en smula överhettade och det straffar SFF med en blixtrande kontring där Markus Ahosson får ett friläge som STIK-keepern Albin Luthman räddar förtjänstfullt.

Foto: Kent Lundqvist

Med dryga kvarten spelat så planar matchbilden ut och SFF får mer att säga till om i det offensiva spelet. Efter ett bra uppbyggt anfall så hittar en boll ut på hemmalagets Zuheib Bashir Omar i vänsterinnerposition, Luthman kommer sent in i situationen och domare Wesam Nabhany pekar helt korrekt på straffpunkten.

Foto: Kent Lundqvist

Förtroendet går till hemmalagets Mohamed Iqweider som slår straffen bra, men Luthman gör en fantastisk räddning och revanscherar sig själv.

Gästande STIK har en riktigt het chans i den första halvleken och det är i den 40:e matchminuten då laget tilldöms en frispark i bra läge. Frisparken slås mycket bra av Patrik Cederlöv men bollen går i överliggaren och över.

Foto: Kent Lundqvist

Den andra halvleken får en mycket positiv utveckling vad det gäller händelser och en riktigt skön derbystämning på och utanför planen. Efter en het jämn inledning av den andra halvleken så släpper derbyt loss i ett inferno av högklassigt spel från båda lagen.

Foto: Kent Lundqvist

I den 55:e minuten är Markus Ahosson loss på sin vänsterkant, men avslutet går i burgavelns utsida. Tre minuter senare så får STIK en frispark på offensiv planhalva och Emanuel Theander krutar på där hemmalagets keeper – Lucas Gidbrant inte kan hålla bollen och på returen håller sig Linus Eriksson påpassligt framme och rullar in 0-1.

Foto: Kent Lundqvist

Två minuter senare så har hemmalaget en högerhörna dör en andraboll ramlar ned till en fristående Ayub Bashir Omar, men avslutet går över. Med dryga timmen spelad så kommer en djupledsboll på hemmalagets Nyakeh Lahai Konuwah som resulterar i att domare Wesam Nabhany utdömer en mycket tveksam straff till hemmalaget.

Foto: Kent Lundqvist

Denna gång går förtroendet till Hassan Abdi Moussa. Luthman går åt rätt håll igen, men denna gång är straffen för bra slagen för att rädda och vi har likaläge 1.

Foto: Kent Lundqvist

Lagen krigar på nu och det är en matchbild som svajar en hel del men i den sista tredjedelen av det offensiva spelet stöter båda lagen på patrull i bra försvarsspel där planens två giganter i Benjamin Dogan SFF och Patrik Törnevik STIK dominerar stort.

Foto: Kent Lundqvist

Med knappa 80 minuter spelat kommer en jättechans för SFF där en friställd Andreas Ahosson får bollen mitt i offensiv box, men han tar för lång tid på sig så Albin Persson hinner att täcka bort avslutet.

Foto: Kent Lundqvist

Minuten senare är det dags igen för hemmalaget, en bra slagen frispark och Dogan kommer högst och fört på bollen med pannan, men bollen går i stolproten och ut igen.

Foto: Kent Lundqvist

Med fyra minuter kvar att spel så kommer STIK i ett mycket bra anfall och bollen över samtliga SFF försvarare till en friställd Linus Eriksson i vänsterinnerposition, men ett stressat avslut går utanför.

Foto: Kent Lundqvist

Derbyt ser ut att sluta med delad pott då matchklockan tickar över 90 spelade minuter. Då kommer en boll i djupet för SFF där hemmalagets Markus Ahosson duellerar med STIK försvararen Emanuel Granholm, men en utrusande Luthman missbedömer bollens fat och studs vilket resulterar i att Ahosson enkelt kan fastställa slutresultatet med rulla bollen i öppet mål till 2-1.

Foto: Kent Lundqvist

– Jäkligt sur avslutning såklart där individuella misstag fäller ett stort avgörande. Vi gör som helhet en bra match och vi står upp mycket bra hela vägen. Vi har lite svårt att etablera spel i det offensiva som vi vill, det är lite för stressat och det skall vi såklart jobba vidare med, säger STIK-tränaren Ronny Pfriem.

– Vilken match, jublar en nöjd SFF-tränare Mahmoud ”Salle” Salim efter slutsignalen. Den här matchen måste varit rolig att titta på? Det bjöds ju på mycket bra fotboll av båda lagen! Det är förvisso tillknäppt i den förta halvleken, men utan att vara tråkig. Här i andra så öppnar det sig och båda lagen krigar på bra. Skönt för oss att vi kan avgöra tillslut och jag kan känna att vi ändå var laget som skapade flest heta chanser.

Syrianska FF – Södra Trögds IK 2-1 (0-0)

Målen: 0-1 (59) Linus Eriksson, 1-1 (65) Hassan Abdi Moussa, 2-1 (90+2) Markus Ahosson.

Varningar: 4-3

Spelarbetyg:


Benjamin Dogan SFF/ Patrik Törnevik STIK


Zuheib Bashir Omar SFF


Albin Persson STIK

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar