Högdramatisk sista omgång!

Foto: Kent Lundqvist

Allettan: Imorgon är det dags för sista omgången av Allettan och det är högdramatiskt där ESK måste vinna för att få spela vidare.

I den allra sista omgången så är det minst sagt slutspelskaraktär med ett vinna eller försvinna för ESK. Boden är klara seriesegrare och kommer välja lag först i slutspelet. Hanviken kommer sluta sist.

Men runt nedersta strecken är det knallhårt och sista omgången bjuder på riktiga rysare. ESK spelar borta mot Borlänge. ESL måste vinna för att ha chansen att spela play in och Borlänge detsamma, men har också, vid vinst samtidigt som Piteå förlorar, chansen att ta en slutspelsplats som tabellsexa. Kalix har chansen att både missa play in och ta den sista slutspelsplatsen, men för den chansen krävs seger mot tabellettan Boden samtidigt som både Borlänge och Piteå förlorar.

Aktuell tabell – klicka här!

Sista omgången spelas lördagen den 20 mars 16.00: 
Kalix-Boden, Teg-Hudiksvall, Piteå-Östersund, Borlänge-Enköping, Forshaga-Hanviken.

Här är – just nu – de preliminära datumen och förutsättningarna som gäller resten av vårsäsongen, inklusive fakta om slutspel och kval.

PLAY IN

Preliminära speldagar: 23, 26 och ev 27 mars. Bäst av tre matcher.

Deltagande lag: lag 7 och 8 från de två allettorna, seriesegrarna i de fyra vår-serierna. De fyra högst rankade lagen spelar b-h-h

Högst rankade lag (som spelat in flest poäng, alltså) väljer motståndare bland de fyra lägst rankade och så vidare.

Mariestad kommer välja motstånd först, det är helt klart i dagsläget. Vilket lag som väljer tvåa avgörs först på lördag, då Allettan norra går i mål. Visby/Roma från södra Allettan är också klart för play in.

Play in-valet sker söndag 21 mars klockan 11.00 och ni kan se sändningen på Hockeyettans sajt. 

ÅTTONDELSFINALER: 

Preliminära speldagar: 30 mars, 2 och ev 3 april. Bäst av tre matcher.

Lag 1-6 från Allettan norra och södra, samt segrarna från Play in deltar. Högst rankat lag (Boden etta, Nybro tvåa) väljer motståndare bland de åtta sämst rankade lagen, och så vidare. De åtta högst rankade lagen spelar b-h-h.

Segrarna är kvalificerade för kvartsfinalspel, medan de förlorande lagen kvalificeras för spel i ATG Hockeyettan 2021/2022

KVARTSFINALER: 

Preliminära speldagar: 6 och 9 och ev 10 april. Bäst av tre matcher.

Segrarna från åttondelsfinalspelet deltar. Det högst rankade laget väljer bland de fyra lägst rankade lagen, och så vidare. De fyra högst rankade lagen spelar b-h-h.

Segrarna kvalificeras för spel i kvalserien till Hockeyallsvenskan, medan förlorande lagen kvalificerar sig för i spel i Hockeyettan 2021/2022.

KVALSERIEN TILL HOCKEYALLSVENSKAN

I kvalserien till Hockeyallsvenskan deltar de fyra lag som gick segrande ur kvartsfinalerna. Serien spelas i sex omgångar, hemma/borta.

Preliminär start: 13 april.

 

Lämna ett svar