Historiskt SM finalspel i Malmö!

EHF P01 i SM finalspel 2018! Foto: Kent Lundqvist

Som första lag i föreningens historia har A-pojkarna (P01) i Enköpings HF tagit sig vidare till finalsteget i Malmö som avgörs nu i helgen.

Handbollens Ungdoms-SM spelas i 5 steg och EHF har tagit sig hela vägen fram till Steg 5 som spelas ni i helgen i Malmö, och man är så här långt obesegrade.

Känslan när det blev verklighet. Foto: EHF

Med start ikväll 19:00 väntar först ett gruppspel där EHF möter storklubbarna IK Sävehof, H43 Lund och Önnereds HK. I den andra gruppen finner vi: Åhus Handboll, Ystads IF, Alingsås HK och Tyresö. De två bästa lagen i respektive grupp spelar semifinal.

EHF har varit på plats i Malmö sedan igår torsdag och man känner sig redo för uppgiften, berättar tränare Mathias Eriksson.

Tränare Mathias Eriksson. Foto: Kent Lundqvist

– Vi känner såklart en otrolig stolthet att få representera Enköping. Med oss till Malmö har vi en full buss med folk från föreningen, vissa kommer med tåg, en del flyger och några kommer med bil. Helt otroligt man blir mållös…! Vi har haft en bra period med rätt förberedelser. Truppen känns bra, lite lagom nervösa men framförallt väldigt spelsugna.

Vad kommer bli viktigast i spelet för att nå semifinal & final?

– Först och främst ett riktigt bra försvar och samarbete med målvakterna. Vi behöver tro på oss själva att spelet håller mot dom bästa, kontringsspelet och vårt skytte tror jag kommer bli avgörande, menar Mathias.

Försvarsspelet blir en av nycklarna till framgång. Foto: Kent Lundqvist

Hur har ni förberett er inför finalspelet?

– Ganska lugna träningar i veckan, mest genomgångar av lite olika spel. I helgen som var hade vi en teamaktivitet för att stärka gruppen. Som grupp mår vi väldigt bra, konstaterar Mathias.

Skyttet är en detalj i spelet som behöver sitta för att nå medalj. Foto: Kent Lundqvist

Vad tror du om era chanser i gruppspelet och vilka får gälla som favoriter i gruppen?

– Jag är nog lite tråkig men en match i taget gäller, mycket kan hända på vägen. Sävehof är alltid bra så vi får hoppas på en gruppfinal mot dem, analyserar Mathias.

Ett bra målvaktsspel är ett måste om det skall bli final. Foto: Kent Lundqvist

Hur hanterar ni det mentala?

– Vi pratar en del i grupp och med enskilda spelare. Som individ är det viktigt att de sista dagarna jobba lite med sig själv, skapa en bra känsla och se möjligheter. Det är en balans att vara lagom nervös och samtligt njuta av ögonblicket, avslutar Mathias.

Att det finns kvalité i gruppen och som lag har man redan bevisat, men man har också spetskompetens som sticker ut och vi tog ett snack med en Sveriges bästa spelare i åldersgruppen P01 – Anton Lindblom.

En av Sveriges bästa – Anton Lindblom. Foto: Kent Lundqvist

Vad har du för känsla i kroppen inför helgens SM finalspel?

– Det ska bli riktigt kul! Vi har jobbat för det här hela säsongen och det känns lite extra skönt för egen del då jag varit väldigt nära att komma till finalspelet två gånger tidigare. Det är bara bra lag kvar så det kommer bli tuffa matcher men jag vet att vi kan matcha alla lagen om vi får till vårt spel, säger Anton.

Varför är ni i finalspel och vad tror du om era chanser till medalj?

– Vi går alltid för seger, det är en av våra styrkor, och får vi till det så tror jag vi slåss vi om medaljerna. Jag tror vi lyckats nå finalspelet för att vi är ett gäng spelare och ledare som verkligen vill detta, de flesta är seriösa med sin träning och det har gett resultat, menar Anton.

Hur förberedda känner du & laget sig inför uppgiften?

– Jag känner mig väl förberedd inför helgen, vi har haft en bra säsong med tuffa matcher och många bra träningspass. Eftersom vi har en stor träningsgrupp ihop med seniorlaget så har varje träning varit utmanande och alla har fått chansen att utvecklas. Denna vecka har vi finslipat det som vi gjort under en lång period för att vara helt förberedda med start ikväll 19:00, avslutar Anton.

EHF topprankade av Förbundskaptener!

I P16-klassen tippar förbundskaptenerna Patrik Svarvén och Jerry Hallbäck, förbundskapten för U20-landslaget och tränare i Ystads IF, så här:

1) Åhus Handboll

2) Enköpings HF

3) IK Sävehof

4) Tyresö Handboll

5) Ystads IF HF

6) H43 Lund HF

7) Alingsås HK

8) Önnereds HK

EHF spelar gruppspel,
Fredag: 19:00 mot Önnereds HK
Lördag: 10:30 mot H43 Lund och 15:00 mot IK Sävehof.


Resultat & övriga matcher >>>

 

Lämna ett svar