Historisk Stora Coop Cup avgjord!

Fullfart i Bahcohallarna. Foto: Kent Lundqvist

Under lördagen gick Stora Coop Cup för Flickor av stapeln med ESK Hockey som arrangör och det blev succé!

ESK Hockeys historiska första hockeycup för tjejer spelades under lördagen med deltagande från stora delar av Sverige. Det blev succé med allt från ett bra arrangemang till bra hockey.

Foto: Kent Lundqvist

I välfyllda Ishallar i Enköping kom det att bli en spännande cup med många och bra matcher. Hemmalaget ESK fick sällskap av BIK Karlskoga, Hedesunda IF (10 min norr om Heby), Hässelby-Kälvesta HC (Stockholm), Karlskrona HC, SDE Hockey (Uppsala), Värmdö HC och Örebro HC.

Foto: Kent Lundqvist

– Riktigt kul att det samlades lag från olika håll i Sverige. Extra kul att Karlskrona valde att ta den långa resan för att vara med här i Enköping och Stora Coop Cup. De har inga lag att möta det egna distriktet så dem var glada att få komma, berättar Cupansvarige Björn Lundkvist.

Foto: Kent Lundqvist

Vi valde att följa ESK under gruppspelsmatchen mot ÖHC och det blev en kanonmatch. ESK som tidigare under morgonen vunnit sin öppningsmatch med 2-0 över Hässelby ställdes alltså mot ÖHC som vann sin öppningsmatch mot Värmdö med hela 6-0.

Foto: Kent Lundqvist

I den första perioden rivstartar ESK med att Tilda Pettersson river åt sig pucken och lyfter in 1-0 för hemmalaget redan efter 1,04.

Foto: Kent Lundqvist

Stärkta av det målet så skapar nu ESK mängder av chanser att utöka sin ledning. Pettersson har ett rungande skott över och pucken fram till Ida Berntsson på en dubbelretur överlistar gästernas burväktare – Louise Hård och det är 2-0.

Foto: Kent Lundqvist

ÖHC vaknar sedan till och får mer att säga till om i spelet. Med 4,50 är det nära reducering då Filippa Lindgren visar prov på bra teknik då hon trollar sig igenom, men skjuter över.

Foto: Kent Lundqvist

Ganska omgående så drar ÖHC på sig en utvisning som blir kostsam. Efter bra spel så hittar Lika Giligashvili fram med en bra passning till Pettersson som utökar till 3-0 med ett välriktat skott.

Foto: Kent Lundqvist

ÖHC lägger efter det ett elakt tryck mot ESK målet, men hemmakeepern i första perioden – Emma-Louise Lundkvist står emot allt som kommer mot hennes mål.

Foto: Kent Lundqvist

I den andra perioden skulle matchen öppna sig rejält och lagens båda målvakterna skulle få bekänna färg. I ESK vaktas nu kassen av Linnea Anundi (inlånad från Västerås). Redan efter 10 sekunder är Pettersson igenom men Hård gör en svettig parad.

Foto: Kent Lundqvist

Kort därefter är det hemmalagets Linnea Lindgren-Claesson som får på en riktig rökare som återigen tvingar Hård till en kvalificerad räddning.

Foto: Kent Lundqvist

Gästerna ville inte vara sämre. De vinner puck och vaskar fram två heta chanser att reducera. Först är det Alice Hultman som provar, men Anundi räddar och pucken ut till Filippa Lindgren som får på en riktig kanon, men Anundi räddar – igen!

Ja så fortsätter perioden som mirakulöst nog slutar 0-0, tack vare två imponerande målvakter!

– Det var kul att se nivån på dem alla tre, men också att det var en så bra match, berömmer Lundkvist.

ESK spelade sig sedan fram till semifinal efter seger mot Värmdö med 7-1 och sedan väntade Karlskrona. Det blev en nagelbitare av rang som slutade med att gästerna vann och gick till final där SDE Hockey besegrades med 1-0. ESK fick spela om bronspengen mot ÖHC, men denna gång gick gästerna segrande ur striden och vann med 3-2.

– Vi hoppas och tror att alla tycker detta är kul och att det kan bli en återkommande cup, avslutar Cupansvarige-Lundkvist.

Se alla resultaten här >>>

Fler bilder kommer att publiceras under dagen på vår facebooksida.

 

 

Lämna ett svar