Historisk seger!

Foto: Kent Lundqvist

Nykomlingen i herrfemman Syrianska FF tog en historisk seger hemma på Korsängen.

Det var en match som betydde mycket för SFF som spelade hemma mot Håbo FF i andra omgången av herrfemman.

– Ja, form är ju en färskvara och vi ville verkligen visa att det som hände i premiären var en tillfällighet, säger tränare Mahmoud ”Salle” Salim.

Foto: Kent Lundqvist

Det var ett påtagligt stressat SFF som försökte och försökte spela bollen, men laget var nog en smula överhettat för det låste sig allt som oftast. Det skapades ett par halv och nästan chanser under den första halvtimmen, men den bästa chansen hade HFF. Det är Isac Färnström som för en jättechans i toppen på offensiv box, men avslutet blir svagt och ett lätt byte för hemmakeepern – Viktor SIlén.

Foto: Kent Lundqvist

Halvleken ser ut att bli mållös då Markus Ahosson kliver fram i högerinnerposition och vänder tillbaka ett avslut som är otagbart för HFF målvakten – Oliver Månsson till 1-0, ett förlösande mål kan man lugnt såga för nu blev det fart på gossarna i SFF.

Foto: Kent Lundqvist

– Ja, det var ett mål som gjorde att vi kunde slappna av och spela ut och som vi gjorde det i andra halvlek, säger ”Salle”

Det är bara SFF under den första kvarten av den andra halvleken och det gav oss utdelning. Först så gör spelande tränare Alexander Alan 2-0 i öppet mål efter bra spel och ganska omgående så gör Hassan Abdi Moussa 3-0 på straff.

Foto: Kent Lundqvist

Efter det så blir det ganska avslaget och matchen tappar nivå och tempo. Det är faktisk närmare att HFF reducerar än att SFF skulle utöka sin ledning så därför var det en smula överraskande när Semir Kukic i den 90:e minuten möter bollen med pannan på en bra slagen hörna från vänster och nickar in och fastställer slutresultatet till 4-0.

Foto: Kent Lundqvist

– Det var mycket bra fram till 3-0, men sedan slår vi av på takten och jag förstår killarna att det kanske blir mer att man vill göra en extra grej. Vi vann det var det viktiga och att vi tar tre poäng, summerar ”Salle”

– Det var som sagt en historisk seger för laget och klubben, vi tar våra första poäng i femman och är fortsatt obesegrade på hemmaplan och det är värt mycket för oss, säger en jublande glad målskytt – Alexander Alan efter matchen.

Syrianska FF – Håbo FF 2 4-0 (1-0)

Målen: 1-0 (40) Markus Ahosson, 2-0 (55) Alexander Alan, 3-0 (57) Hassan Abdi Moussa, 4-0 (90) Semir Kukic.

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar