Historisk seger!

Foto: Kent Lundqvist

Herrfyran: Syrianska FF vann en historisk premiär hemma mot Månkarbo IF.

– Otroligt skönt med en historisk seger, den första någonsin för klubben i div.4, konstaterar SFF-tränaren Alaa Kalash

Den första halvleken gick ganska klart till hemmalaget som förde spelet. MIF var sylvassa i sitt omställningsspel och låg i en ganska hög press som i den 12:e minuten var nära att resultera. Rickard Pettersson vinner boll och får fritt fram, men hemmakeepern Alfred Pantina räddar till en resultatlös hörna.

Foto: Kent Lundqvist

Ganska omgående får SFF en farlig hörna som dock slutar med en vass kontring där Pettersson friställer David Hallenberg, men Pantina gör en ny bra räddning.

Foto: Kent Lundqvist

SFF fortsätter sedan att behålla initiativet i matchen och i minut 24 så är det hemvändaren Zuheib Bashir Omar som visar prov på kvalité när han först nickar farligt precis utanför och ganska omgående trollar i boxen, men rivs och hemmalaget tilldöms en straff. Den slår nyförvärvet Patrick Osiako, men gästernas målvakt räddar.

Foto: Kent Lundqvist

Halvleken ser ut att bli mållös, men i slutskedet tappar SFF bort Viktor Lindberg Ek vid straffområdet och han kan behärskat ge gästerna ledningen med 1-0.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi gör en ganska bra halvlek och skapar en del chanser. Tyvärr så har vi inte riktigt den ordning vi vill ha defensivt i 45 minuter och det kostar ett baklängesmål, säger SFF-tränaren.

I den andra halvleken rättar SFF till det som fanns defensivt att förbättra och nu fick gästerna det svårt att hitta fram offensivt.

Foto: Kent Lundqvist

SFF ligger på för att få till en tidig kvittering och det skapas också chanser. Zuheib Bashir Omar friställer Issa Doham, men avslutet räddas. Ganska omgående så har Osiako en bra chans som även den räddas.

Foto: Kent Lundqvist

Gästerna har en bra chans i andra halvlek och den kommer med dryga timmen spelad när Pettersson svarar för en bollstöld högt upp i banan, men Pantina räddar igen.

Foto: Kent Lundqvist

Spelet vänder blixtsnabbt och Doham skulle får revansch när han med öppet mål kan kvittera till 1-1 med klubbens första mål någonsin i Herrfyran.

Foto: Kent Lundqvist

SFF låg n på för mer och det skulle komma med dryga 10 minuter kvar att spela. Ett mönsteranfall som startas av mittfältsgiganten Osiako med en bra boll i djupet på pigge Markus Ahosson som sätter in den perfekt på Zuheib Bashir Omar och det är 2-1 för hemmalaget.

Foto: Kent Lundqvist

Det skulle komma mer. Osiako har en trippelchans på hörnor med knappa fem minuter kvar att spela, men gästernas målvakt är riktigt bra och gör ett par högoktaniga räddningar. Den pressen som SFF sätter skulle tillslut ändå ge resultat. Ett skott täcks med arm/hand enligt domare Babak Naghibi som pekar på straffpunkten och den här gången är det Zuheib Bashir Omar som får chansen. Den chansen förvaltar han bra och det är 3-1 och avgjort.

Foto: Kent Lundqvist

Förvissa så tillåts MIF att reducera i slutsekunderna efter ett minst sagt avslappnat SFF försvar, men ändå en smula orättvist mot hemmalagets duktige målvakt – Pantina.

Foto: Kent Lundqvist

– Ja, lite svagt av oss att avsluta så i den här halvleken som i övrigt var defensivt prickfri. Riktigt kul att se hur vi agerar idag båda med och utan boll och jag känner att vi vann rättvist, avslutar SFF-tränaren.

Nyförvärvet och speldirigenten Osiako var nöjd med laget och sin egen insats i den historiska segern.

Foto: Kent Lundqvist

– Det var kul både för mig som ny och klubben att få vara med om det här. Vi gör en bra match för att vara så här tidigt på säsongen och det är viktiga poäng med tanke på att det är en enkelserie. Vi vinner för att i är det bättre laget sett över 90 minuter och det här kan bli en spännande säsong med så många ambitiösa killar i laget. Jag hoppas kunna bidra med lite erfarenhet och rutin under den här säsongen som ser ut att kunna bli riktigt spännande för oss som nykomlingar, avslutar Osiako.

Syrianska FF – Månkarbo IF 3-2 (0-1)

Målen: 0-1 (40) Viktor Lindberg Ek, 1-1 (66) Issa Doham, 2-1 (78) Zuheib Bashir Omar, 3-1 (89) Zuheib Bashir Omar, 3-2 (90) Hugo Eriksson.

Varningar: 3-3

Spelarbetyg SFF:


Alfred Pantina


Zuheib Bashir Omar


Patrick Osiako

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar