Historisk HOCKEYCUP För Tjejer i Enköping!

Foto: Kent Lundqvist

På lördag intar hockeytjejerna Enköpings två ishallar när det äntligen är dags för ESK Hockeys historiska första hockeycup för tjejer.

Totalt är det cirka 175 tjejer i ålderskullarna 2004-2008, den klass som man inom hockeyn kallar för FHL M, som spelar lördagens Stora Coop Cup i ishallarna. De deltagande lagen har stor geografisk spridning med bland andra Karlskrona och Karlskoga till start.

För mig som jobbat med cuperna i tio år så är det fantastiskt roligt att vi äntligen får göra premiär för tjejcupen. Tyvärr ligger ju hockeyn rent allmänt lite efter många andra sporter på tjejsidan men vår cup är ett av många olika steg som tas för att jämna ut även hockeyn på den här fronten. Och som grädde på moset har vi fått flera långväga gäster bland lagen i cupen! säger Håkan Hagman, som tillsammans med Jörgen och Åsa Lyckman är drar det stora lasset i ESK:s cuper.

Cupen spelas i båda hallarna från morgon till kväll och har samma upplägg som de traditionella cuperna för de yngsta pojklagen runt jul. Det innebär att alla lag först spelar tre gruppspelsmatcher vardera, sedan väntar semifinal och placeringsmatch i A- respektive B-slutspel.

Resultat och mer info >>>

Cupen följer Svenska Ishockeyförbundets direktiv för barnishockey och vi redovisar därför inga matchhändelser utan lägger endast in resultatet efter avslutad match.

Lämna ett svar