Hinderbanelopp på Enavallen!

Lördagen den 13 April går Sveriges enda hinderbanetävlingen som körs enligt heat-modellen på Enavallens friidrottsarena i Enköping.

Ett roligt intensivt race där pulsen går i taket och greppstyrkan sätts på prov! Just nu är detta den enda hinderbanetävlingen i Sverige som körs enligt heat-modellen för tävlingsklasserna. Banan är på ca 1 000 m med ca 15 hinder, 10 för barngrupperna. Racet är högst publikvänligt där hela banan kan ses från läktarplats på Enavallen.

– Det är 2:a året som vi kör den här modellen på tävling, berättar en av de ansvariga Ludvig Toresäter. Vi har jobbat nästan ett år för att färdigställa tävlingen och hoppas på att slå rekord i antal deltagare. Förra året var det ca: 200 och nu hoppas vi på fler.

Vad är det som är så speciellt med det här loppet?

– Det är både tävling och ett event med företag som har möjlighet att synas i samband med loppet och så har vi olika klasser från elit med tävling till Run4Fun KIDS med barn från 3 år. Det är ett öppet event som alla kan vara med på och man kan också om man vill komma och träna inför loppet innan hos oss om man vill, berättar Madeleine Holmberg som är en av 5 som driver eventet.

Hur kommer banan att vara i år?

– Den kommer bli riktigt bra och vi har massor av idéer om hur vi vill att den skall vara, men det är som med det mesta runt ideella föreningar som vi är en ekonomisk fråga också. Kan vi få in fler sponsorer som vill vara med och bidra så blir banan bättre. Vi har företag som hjälper oss med allt från pengar till maskiner och material och det är verkligen ett måste för att vi skall ro i hamn detta lopp, berättar Toresäter.

Det kommer att hända en hel del både för dem som deltar och för dem som är åskådare. Man har bland annat gjort klart med Fun Squad som kommer bli ett uppskattat inslag i loppet.

– Ett kul inslag för alla att dem är med och framför allt för dem yngre. Det är en av många roliga saker som händer under dagen. Man kan också anmäla sig som ett företag eller som en klubb/förening och tävla eller deltaga. Gör man det så får man såklart grupprabatt på anmälningsavgiften, avslutar Toresäter.

Loppet går av stapeln 13/4-2019 mellan kl.10:00-16:00 och arrangeras av Enköpings Klätterklubb

Klasser:

Elit: Tidtagning med två heat. Bästa tiderna slås ihop i A och B finaler. Prispall med fina priser.

Qualifier/Motionär: Tidtagning med två heat. Bästa tiderna slås ihop i A och B finaler. Prispall med fina priser.

Run4Fun VUXEN: Ej tidtagning, två varv och alla hinder görs två gånger och springer sedan i mål. Du får ta hjälp vid hindren av andra löpare.

Run4Fun JUNIOR: För 10-16 år. Ej tidtagning, två varv och alla hinder görs två gånger och springer sedan i mål. Du får ta hjälp vid hindren av andra löpare.

Run4Fun KIDS: 3-10 år under uppsikt/sällskap av vuxen över 16 år. Springer ett varv och utför alla hinder som tillhör barnbanan en gång.

Läs mer och anmälan här >>>

Lämna ett svar