HFF vann derbyt!

Foto: Kent Lundqvist

Håbo FF vann derbyt och första omgången i Upplandscupen hemma mot Fanna BK med 4-2 (3-0).

– Det var en riktigt spännande match, medger HFF tränaren Henrik Norell.

FBK började riktigt bra första 10 minuterna sedan tar HFF över och spelar riktigt bra fotboll. Det ger också resultat tre gånger om och HFF leder med klara 3-0 i halvtid.

– Vi kommer igenom gång på gång och sätter hög press på Fanna. Vi visar upp ett bra passningsspel och alla tjejerna jobbar och sliter i försvarsspelet. Vi får under hela matchen med oss ytterbackarna i anfallsspelet, något som vi pratat om, så det är positivt. Fanna skapar sina farligaste målchanser genom att använda sig av långa bollar och skapar några farliga kontringslägen. Vi gör den bästa halvleken under min tid som tränare, berättar Henrik.

Andra halvlek får ett helt annat ansikte. Fanna tar över taktpinnen och gör 1-3 i 48:e minuten och 2-3 i 50:e.  HFF får då lite panik och får under stora delar inte bort bollen defensivt. Hemmalaget kämpar och sliter under andra halvlek och lyckas tillslut kontra in matchavgörande 4-2 i 90:e minuten.

– Under andra halvlek får vi inrikta oss på försvarsspel och vi visar att vi är stabila bakåt. Detta är också ett kvitto på att vi är en bit på rätt väg. Jag vill ge alla tjejer högsta betyg och vi visar att vi aldrig ger oss, avslutar Henrik

Håbo FF- Fanna BK 4-2 (3-0)

Målen: 1-0 (22) Wilma Edberg Mäkinen, 2-0 (24) Josefin Sundström, 3-0 (32) Johanna Svensson, 3-1 (48) Michaela Lennvall Suomela, 3-2 (50) Maja Olsson, 4-2 (90) Wilma Persson.

 

Resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar